Klart: Så höga blir hyrorna i Helsingborg

Så mycket höjs hyran i kommunen.

delningar

Nu är Fastighetsägarna Syds och Hyresgästföreningens årliga hyresförhandlingar avslutade i 20 kommuner i norra Skåne. Den allmänna hyresnivån kommer att öka med en procent för hyresgästerna under 2018.

– Hyresutvecklingen behöver följa den allmänna ekonomiska utvecklingen. Annars kommer allt färre vilja bygga, äga och förvalta hyresrätter. Hyresrätten som är en fantastisk boendeform är en förutsättning för tillväxt. Hyresrätten möjliggör flyttkedjor, rekrytering av nya medarbetare och ett fullserviceboende.

– Den gör att ungdomar kan flytta hemifrån och att nyanlända kan få en bostad. Vi hoppas att Hyresgästföreningen också inser detta så att vi tillsammans kan främja ett långsiktigt ägande och bevara hyresrätten, säger Carl-Lennart Lagerström, affärschef, Fastighetsägarna Syd.

Höjningen gäller från den 1 januari 2018 och berör cirka 12 000 lägenheter i norra Skåne på följande orter: Bjuv, Bromölla, Båstad, Eslöv, Helsingborg, Hässleholm, Höganäs, Hörby, Höör, Klippan, Kristianstad, Kävlinge, Landskrona, Osby, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Ö Göinge och Örkelljunga.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar