Får blev utsatt för sexövergrepp – tvingades avlivas

Den misstänkte mannen befann sig ute på en åker när han greps. Foton: Polisens förundersökning

En man är misstänkt för att ha kidnappat och våldtagit ett får.

18 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 40-årsåldern står åtalad vid Helsingborgs tingsrätt för stöld samt djurplågeri. Mannen är misstänkt för att i juni 2017 ha stulit ett får från en gård i Helsingborgs stad och sedan förflyttat fåret samt förgripit sig sexuellt på det.

Det hela uppmärksammades av vittnen. En kvinna har i förhör uppgett att hon såg mannen och ett djur ute på ett fält och att hon då frågade vad som hade hänt. Mannen ska då ha svarat "Titta inte, titta inte".

Kvinnan fattade misstankar och hämtade därför en man som hon vet arbetar som polis. De hittade den misstänkte och han envarsgreps. Därefter larmades polis till platsen som kunde ta över gripandet av mannen.

Till följd av händelsen hamnade fåret i en cirkulatorisk chock och behövde avlivas.

Den misstänkte mannen har i förhör erkänt att han stulit fåret men nekar till att ha haft sex med djuret. Enligt mannen ska han bara ha legat bredvid fåret i sädesfältet och han hävdar att han absolut inte plågat djuret.

Några av de bevis som finns mot mannen är att det anträffats DNA i fåret som talar väldigt starkt för att det kommer från mannen. I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för brott mot djurskyddslagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar