Nu är Helsingborgs dyraste villa till salu

Se bilderna från den storslagna villan.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.17:07, 6 september, 2017

Nu är Helsingborgs dyraste villa till salu
Foto: Residence fastighetsmäkleri

Nu är den exklusiva byggnaden som är belägen på Tågaborg till salu. Den storslagna patriciervillan har havsutsikt, pool och en matsal full med handmålningar från 1600-talet. Villan har en tomtyta på 1945 kvadratmeter och ett garage med plats för tre bilar. Villans värde ligger på 22 500 000.
Mer info om huset hittar ni här!

sfd5eaa6adcbdcd48f4869216250ec7e309_2000x1535

sfdc6f77cc3a6a3482fab8847a2169e6221_2000x1535

sfd9eb8a18a550b4276b5afe09bc9872e98_2000x1535

sfd9f0a61e7805944b49ca88893cb4ba0cb_2000x1535

 

Samtliga bilder är från Residence fastighetsmäkleri.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stabil bostadsmarknad i Helsingborg 

Den senaste statistsiken från Svensk mäklarstatistik har publicerats.

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.20:10, 15 oktober, 2017

Stabil bostadsmarknad i Helsingborg 

Den senaste bostadsstatistiken från Svensk Mäklarstatistik är ute och i Helsingborg kommun ökade genomsnittspriset per kvadratmeter på bostadsrätter med 156 kronor och var denna månad 22 735 kronor per kvadratmeter. Genomsnittspriset på bostadsrätterna var 1.6 miljoner kronor. De tre senaste månaderna har priset ökat med 0.3 procent jämfört med den föregående perioden. På årsbasis har priset på bostadsrätter ökat med 15.7 procent.

Prisutvecklingen på villor är även den lugn när det kommer till tremånadersperioden. Priset har ökat med 0.4 procent jämfört med föregående tremånadersperioden och priset per kvadratmeter är 27 396 kronor och genomsnittspriset på en villa är 3.7 miljoner kronor. Prisutvecklingen på årsbasis har varit drygt tio procent.

Läs också: Kraftig prisutveckling på bostäder i Helsingborg

För hela landet har priset på bostadsrätter jämfört med föregående månad stått stilla, medan de har stigit med en procent över en tremånadersperiod. Jämfört med ett år sedan har prisutvecklingen varit sex procent. Genomsnittspriset per kvadratmeter, över hela landet var 38 994 kronor.

– Priserna på bostadsrätter är oförändrade i både Stor-Stockholm och de centrala delarna. Årstakten har sjunkit till +2 procent för länet och +4 procent för innerstaden. I Göteborg står priserna still i storstadsområdet men ökar med +1% i de centrala delarna, årstakten ligger på +11% för Stor-Göteborg och +9% för de centrala delarna. Malmö fortsätter notera de högsta prisuppgångarna, sista månaden +2% för de centrala delarna och +1% för Stor-Malmö, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Gällande prisutvecklingen på villor har den varit en procent högre än för en månad sedan, samma gäller prisutvecklingen jämfört med för tre månader sedan. Jämfört med för ett år sedan är utvecklingen nio procent och genomsnittspriset är 3,2 miljoner kronor.

Så har Helsingborgs bostadsmarknad förändrats

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så har Helsingborgs bostadsmarknad förändrats

Bostadsmarknaden i Helsingborg har stagnerat något de tre senaste månaderna – men det finns en naturlig förklaring. 

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.22:47, 10 oktober, 2017

Så har Helsingborgs bostadsmarknad förändrats
Andreas Schultz. Foto: 3Etage.

 

De senaste tre månaderna har priset på lägenheter i Helsingborg ökat med 0,4 procent. Priset per kvadratmeter är 22 030 kronor, dock finns en naturlig förklaring.

– Det stämmer, vi har de tre senaste månader sett en mindre stark utveckling. Det är en ganska naturlig utveckling, eftersom att det under sommarmånaderna ofta är ett lugnare tempo på marknaden och lite mindre utbud samt mindre människor som letar. Det blir en naturlig sättning i marknaden, säger Andreas Schultz, fastighetsmäklare på 3Etage.

Jämfört man prisutvecklingen över ett år har priserna ökat med 12 procent, något som inte är ovanligt menar Andreas Schultz.

– Generellt på ett års perspektiv har det varit ett år med en prismässig positiv utveckling i Helsingborg. Under ett par år hade man generellt sett en positiv utveckling varje år, sedan blev det lite sättning i marknaden på grund av finanskrisen. Från 2014 har det varit en tydlig förändring, en ganska markant utveckling, ofta mer än 12 procent i vissa områden, säger Andreas Schultz och fortsätter.

– Vi har också märkt på de dyrare områdena som ligger kustnära, med sundsutsikt, att dessa fått ett uppsving. De har dragit med sig de lite billigare områdena på denna marknad. Det har varit ett par stora byggnadsprojekt i kommunen i form av Ångfärjetomten, Böljan och Oceanhamnen som har satt ett nytt tak prismässigt. Dessa projekt har helt enkelt satt en ny toppnivå i stan gällande kvadratmeterpriser vilket gett en naturlig ökning även på de områden som har ett lägre prisläge. Trycket har blivit större över hela Helsingborg. Priserna i dyra områden har ökat och dragit med sig ytterområdena, säger Andreas Schultz.

Tittar man på villamarknaden i Helsingborg kommun är det mindre effekter jämfört med bostadsrättsmarknaden om man tittar på ettårs-intervaller. På ett år har priserna på villor ökat med 9,2 procent och de senaste tre månaderna har priserna utvecklats med 4,3 procent.

– Generellt är villamarknaden mer stabil än lägenhetsmarknaden. Lägenhetsmarknaden rör sig mer åt bägge hållen., det är större procentuella skillnader. Villamarknaden är ett annat typ av köp. Det är ett köp som genomförs på längre sikt. Tittar man på hus är det oftast i ett längre perspektiv, det är ett större beslut och ofta mer genomtänkt. 9,2 procent är ganska stor ökning jämfört med de senaste 5–6 åren. Jämfört med de senaste 3 månaderna är det också en bra utveckling, vilket också visar på att Helsingborgsmarknaden som helhet är stark och har en positiv utveckling, avslutar Andreas Schultz.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Toppmäklaren: ”Jag vill fortsätta vara bäst”

Malin Jangeroth är en av Helsingborgs främsta mäklare och målet är att bli ännu bättre.

Julia Maric

Julia Maric

Kl.19:59, 6 oktober, 2017

Toppmäklaren: ”Jag vill fortsätta vara bäst”
Malin Jangeroth är en av Helsingborgs främsta mäklare. Foto: Hemnet/Privat

Redan när hon började gymnasiet visste 27-åriga Malin Jangeroth att hon ville bli mäklare. Vid 18-års ålder flyttade hon från Linköping till Malmö för att påbörja mäklarutbildningen. År 2010 var hon klar, registrerad fastighetsmäklare.

– Jag har alltid haft intresse för affärer, försäljning och mötet mellan människor. Jag har sedan 13/14 års ålder alltid jobbat hårt vid sidan av skolan på kvällar, helger och lov. Allt ifrån att kränga jultidningar, till glass, telefonabbonemang och grytunderlägg, berättar Malin Jangeroth.

Nu har Malin jobbat som mäklare i drygt sju år och jobbar så gott som uteslutande på rekommendationer. År 2014 var Malin en av de mäklare som sålde flest bostäder i hela Sverige. Hon blev då årets mäklare på Svensk fastighetsförmedling där hon tidigare arbetade. Då sålde hon mest av alla mäklare på Svensk fastighetsförmedling i hela Sverige som är den näst största byrån i hela landet. Malin omsatte då cirka 7,8 miljoner och sålde ungefär 150 bostäder det året.

Lägenhet i Viken som Malin säljer. Foto: Hemnet/Bjurfors

Lägenhet i Viken som Malin säljer. Foto: Hemnet/Bjurfors

– Det var en upplevelse och ett stort och tidigt uppsatt mål för mig. Efter det tog jag nästa steg, Bjurfors. Jag ångrar inte en sekund att jag tog chansen att få bli partner i Bjurfors och vara med och etablera Bjurfors i Helsingborg. Vi har nu funnits i Helsingborg i drygt två år och är redan näst störst i stan. Stort och ett fint kvitto på att jag och mina kollegor gör ett fantastiskt arbete.

Vad är det som gör dig till en så bra mäklare?
– Jag tycker att det jag gör är väldigt roligt framförallt och någonstans tror jag att det börjar där, att man har en glädje i det man gör och tycker att det är roligt att gå till jobbet varje dag.

Malin säljer mestadels villor och bostadsrätter men säljer även en del gårdar, lantbruk och tomter. Hon har jobbat en del med nyproduktion tidigare men jobbar mest med begagnat nu. Just nu säljer hon en lyxvilla som är värd 24 miljoner.

– Det är ett riktigt prestigeobjekt och en väldigt unik fastighet, säger hon.

Ett av husen som Malin just nu håller på att sälja. Foto: Hemnet/Bjurfors

Ett av husen som Malin just nu håller på att sälja. Foto: Hemnet/Bjurfors

Hur ska man vara som mäklare?
– Man måste vara noggrann och strukturerad för det är otroligt många bollar i luften. När du som kund ska välja mäklare rekommenderar jag att träffa några olika och fördjupa dig i vad du egentligen får för pengarna. Som med allting annat får du vad du betalar för och ett lågt arvode går aldrig hand i hand med ett högt slutpris på din bostad.

Vad finns det för utmaningar med yrket?
– Det är många fina situationer man får vara delaktig i, men det finns också tråkigheter som ex dödsfall eller separationer. Det är det onda med det goda, men i det stora hela är mitt arbete ett givande och jag går med glädje till Bjurfors var morgon.

I sin roll som mäklare ser Malin alltid till att vara tillgänglig.

– Jag har mäkleriet som en livsstil och inte ett arbete. Jag har alltid med telefonen, även om jag är på semester. Det spelar ingen roll om det är lördag morgon kl 8 eller onsdag kväll kl 22. Detta är ett val som jag har gjort, men såklart måste du inte ha det såhär för att arbeta som mäklare. Jag vill veta vad som händer oavsett dag, tid, ledigt eller inte och det är nog en stor del i min framgång skulle jag tro. Att jag finns tillgänglig för mina kunder hela tiden, säger Malin.

Vad är ditt mål nu?
– Jag jobbar dagligen på att bli ännu vassare på det jag gör för att kunna leverera än mer till mina kunder. Och så vill jag fortsätta vara bästsäljande i stan såklart, avslutar Malin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyresgäst hade för smutsig bostad – vräks

Efter 39 år i lägenheten – nu vräks hyresgästen. Bilderna avslöjar hur smutsig lägenheten var.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.15:21, 6 oktober, 2017

Hyresgäst hade för smutsig bostad – vräks
OBS! Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Wikimedia Commons

En hyresgäst som hade bott i en lägenhet i 39 år får nu försöka hitta ny bostad. Hyresvärden har beslutat att säga upp avtalet. Orsaken är att det var för smutsigt i den 65 kvadratmeter stora lägenheten, skriver Hem&Hyra.

Bland annat hade inte badrummet rengjorts på länge, det fanns stora högar med hundratals tidningar i tv-rummet och en större mängd oren disk och matrester i köket.

Se bilder på lägenheten (extern länk)

Hyresgästen fick två veckor på sig att återställa lägenheten i bra skick, men när hyresvärden genomförde en ny besiktning visade det sig att inget hade åtgärdats. Hyresgästens kontrakt blev uppsagt och socialtjänsten informerades också.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är de mest klickade husen i Helsingborg

24Helsingborg.se listar de fem populäraste husen i Helsingborg hos bostadssajten Hemnet.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.21:31, 5 oktober, 2017

LISTA: Här är de mest klickade husen i Helsingborg
Foto: Hemnet

1. Viadalsvägen, Fleninge. Pris: 3 000 000 kronor. 8146 klick.
882e974e8f1facccd1540d7f5ca93bbf
Foto: Kronofogden.
Från Hemnet: ”1 ½-plansvilla med poolhus belägen i Fleninge, strax utanför Ödåkra. I Ödåkra finns allmänservice såsom skolor, vårdcentral och tågstation. Det finns även ett stort utbud av butiker i Väla Köpcentrum som ligger ungefär 7 km från fastigheten.” 

2. Vångagatan, Helsingborg. Pris: 4 495 000 kronor. 5622 klick.
a2379bdbfa53d51c047fd2ccf7a5328c
Foto: Våningen & Villan.

Från Hemnet: Nu finns möjlighet att förvärva detta fina hus på Eskilsminne. Perfekt hus för såväl den stora som den lilla familjen. Carport, dubbelgarage samt stort välhållet hus med insynsskyddad tomt gör detta till kanske ert drömhus. Obs låga driftskostnader!

3. Lindhultsgatan, Ramlösa. Pris: 3 200 000 kronor. 5565 klick.
b65399607fd5936932a804e4465be54f

Foto: Fastighetsbyrån.
Från Hemnet: ”Gedigen stenvilla i Helsingborgstegel på lugn adress i Ramlösa. Välplanerat boende med ljusa sällskapsutrymmen och sovrumsavdelning perfekt planerad för familjen.”

4. Rååvägen, Råå. Pris: 4 375 000 kronor. 5208 klick.
c810f249affc7f70d62493db3729b17a

Foto: ERA.
Från Hemnet: ”Unikt tillfälle att förvärva ett av Rååvägens äldre hus med stor trädgård och fina möjligheter. Detta är huset för er som älskar gamla detaljer och drömmer om ett renoveringsobjekt. Gäststuga och uthyrningsmöjligheter.”

5. Kometgatan, Helsingborg. Pris: 3 995 000 kronor. 4888 klick.
hus
Foto: Mäklarcompagniet.
Från Hemnet: ”En mycket fräsch och ljus bostad! Bostaden har stora sällskapsytor med generöst ljusinsläpp från fönsterna samt öppen planlösning mellan kök och familjerum. Tre sovrum som kan bli fyra om man så önskar. Lättskött trädgård med praktisk plattsättning vid garaget och runt till trädäcket i söderläge.”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng