Laddar

VD avslöjar: Matjätten höjer priserna

Här är varorna som kommer att bli dyrare.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Som vi nyligen rapporterade, har den svenska kronan försvagats de senaste åren, vilket gör att bland annat resor till utlandet blir dyrare.

Senast som den svenska kronan var så här svag jämfört med euron, var 2009, vilket leder till konsekvenser för svenska konsumenter.

Per Strömberg, vd på Ica Gruppen avslöjar nu att bolaget kommer höja priserna som en konsekvens av den låga kronkursen.

– Ja, det blir en konsekvens av den svaga kronan. När vi får en försvagad krona, både mot euron och dollar, och vi köper in produkter utifrån så blir dessa relativt dyrare. Då måste vi höja priserna, säger Per Strömberg till SvD.

Prisökningen kommer främst att märkas på importerad frukt och grönsaker samt många importerade torrvaror som pasta och ris.

Enligt Per Strömberg kommer ungefär halva Icas sortiment att successivt bli dyrare.

– Det sker successivt, valutan har fortsatt att försvagas under lång tid och efter Riksbankschefen Stefan Ingves senaste beslut i går så försvagades valutan ytterligare. Vi har inte höjt upp till de nivåer där valutan ligger nu, säger han till SvD.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.