Varningen: Då drar snöovädret in över Sverige

. - Foto: Bildbyrån

Efter snökaoset – här är meteorologens nya varning.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Låt inte de senaste dagarnas väder lura er. Snart kommer snöovädret igen. Redan till helgen kommer det falla ordentliga mängder snö i stora delar av landet - från Karesuando i norr till Ystad i söder. Meteorologen Johan Groth på väderinstitutet Storm varnar för besvärligt väglag, där både hård blåst och kraftigt snöfall kommer att ställa till det.

– Kanske att det börjar bli lite mer dramatik i vädret. Man får vara lite försiktig när man är ute och kör. Det kan vara lite besvärligt, inte minst för snödrev, säger Johan Groth till Expressen.

Vintervädret har ställt till med flera trafikolyckor den senaste veckan och enligt SMHI:s prognos väntas det falla stora mängder snö i Skåne, Blekinge, Småland och Halland i helgen. Snöovädret drar in under lördagen i Götaland och fram till söndagen sprider sig snöandet norrut.

I Västerås och Uppsala väntas det bli snökaos och falla betydligt mer snö än i de södra delarna av landet. Dessutom kan man räkna med riktigt kalla temperaturer.

– Det är möjligt att vi kan få 15 till 18 minus natten till torsdagen utifall inte molnen kommer in. Det kan faktiskt troligtvis bli ett större lågtryck och nederbördsområde nästa helg igen, säger Johan Groth.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar