Utsikterna stabila för bostadsmarknaden 2019

Den nuvarande bostadsmarknad gynnar både säljare och köpare i det långa loppet.

delningar

2018 går till historien som ett år då bostadsmarknaden planade ut igen efter den rasande ökningen året dessförinnan. I takt med att amorteringskravet infördes under våren återgick marknaden i ett lugnare tempo. På mäklarbyrån 3Etage i Helsingborg har man precis flyttat in i nya kontor på Drottninggatan 33 och nu blickar man framåt mot ett fortsatt stabilt 2019.

– Det är naturligtvis alltid svårt att sia om framtiden, men jag ser ingenting som tyder på att bostadsmarknaden skulle förändras drastiskt det här året. Min känsla är att det kommer att rulla på i samma tempo som förra året. När det politiska läget väl stabiliserar sig tror jag också att det kommer att ge en effekt på marknaden, även om ingenting talar för några stora förändringar eller skillnader beroende på vem som styr, säger Andreas Shultz, fastighetsmäklare på 3Etage.

I Helsingborg pågår ett par större bostadsprojekt nere i hamnen, vilket för med sig att marknaden befinner sig i rörelse. Men överlag ser den ut att fortsätta vara stabil.

– 2017 var ett extremt år och ser man det ur det perspektivet så är det klart att marknaden har stannat av en aning. Men i det längre perspektivet befinner vi oss på en bostadsmarknad som är bättre och tryggare för både köpare och säljare som kan mötas på en jämn nivå, säger Andreas Shultz och fortsätter;

– Vi märer det på kunderna, att man är förberedd på ett annat sätt. Man har koll på vad som krävs och ser till att ha lånelöftet klart, den 15-procentiga kontantinsatsen och man har ordnat det som behövs för att ge sig in i en affär.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar