Laddar

Unga HFRK:arens storslam på hemmatävlingarna

Den unge ryttaren blev både etta och tvåa på fredagsmorgonen innan han skyndade till skolan.

delningar

Familjen Arvidsson är kända i hästkretsarna över hela landet. I sitt stall utanför Klippan i Klöva Hallar har det mängder med hästar. De har också tre ryttare på högsta nivå i Sverige. 

Pappa Niklas är den som satt familjen på kartan med flera SM-medaljer och båda barnen Lucas och Linn vill inte vara sämre utan trampar raskt i pappas fotspår.

På hemmatävlingarna i Helsingborg under fredagen gjorde sonen Lucas Arvidsson något som är få förunnat och en bedrift som kanske endast går att göra inom ridsporten.

Han kom nämligen både etta och tvåa i 1,25-meters klassen. En klass där även hans förbundskapten Svante Johansson tävlade.

– Det var kul att vinna, säger Lucas Arvidsson.

Hann du prata något med din förbundskapten?

– Nej, vi körde direkt eftersom att jag skulle till skolan, säger Arvidsson.

Familjen Arvidsson har varit på semester och hästarna har haft lite paus den senaste tiden så det var tävlingssugna ekipage som fick startsignal.

– Det kändes bra med båda hästarna, säger han.

Den unga ryttaren hade under 2017 kanske sin bästa säsong i sadeln, NM-guld, seger i tävlingsserien Baltic Cup och han fick ta emot en amulett från Peder Fredricson och H&M All in.

Han kommer att tävla mer under helgen med sina två hästar Aquad´or och Ginde van ‘t Gestelhof och han hoppas på fler fina resultat.

– Man vill alltid att det ska gå bra och jag är jättetacksam för att jag får ha Aquad´or av Ingrid Olsson och Barbro Olsson.

 

Relaterade artiklar