Undersökning visar: Väldigt få vill fira påsk hemma

Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach. Foto: Mostphotos, eBeach.

Sol och värme lockar mer än påskmat och äggmålning, enligt en undersökning från eBeach.

delningar

I år är det många svenskar som vill byta ut godisjakten och påskbuffén mot en utlandsresa. Det framkommer i en ny undersökning från eBeach.

Förra året inföll påsken sista veckan i mars. I år inträffar den nästan tre veckor senare, vilket ökar chanserna för soligt vårväder på hemmaplan.

Men trots det vill tre av fyra svenskar tillbringa påsken utomlands på en varm och solig destination. Bara nio procent av svenska folket vill tillbringa påsklovet hemma i Sverige.

De populäraste resmålen över påsklovet är Rhodos, följt av Kreta och Barcelona. I fjol låg Gran Canaria i topp, tätt följt av Teneriffa, medan Rhodos kom på en tredjeplats.

– I och med att påsken infaller så pass sent i år har temperaturerna kring Medelhavet hunnit stiga till behagliga temperaturer. Vi märker att dessa resmål är mer eftertraktade i år än förra året. Rhodos är den ö i Grekland som har mest sol och medeltemperaturen i april ligger runt 20 grader, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

Efter en lång och mörk vinter är det sol och värme som svenskarna suktar efter. Endast en procent av respondenterna svarar att de vill tillbringa påsken på en skidort utomlands.

Topplista: De mest bokade resmålen över påsk

2019

1. Rhodos

2. Kreta

3. Barcelona

4. Cypern

5. Costa del Sol

2018

1. Gran Canaria

2. Teneriffa

3. Rhodos

4. Dubai

5. Costa del Sol

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar