Laddar

Två tåg kolliderade i Helsingborg

Arkivfoton: Dennis Johansson / Petter Arvidson, Bildbyrån

(Uppdaterad 22.50) Strax efter klockan 19.30 på torsdagen krockade två tåg vid Knutpunkten i Helsingborg. Drygt 150 passagerare ska ha befunnit sig på det ena tåget och fick evakueras.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Två tåg krockade under torsdagskvällen vid Knutpunkten i Helsingborg. Olyckan inträffade vid 19.30-tiden och polis, räddningstjänst samt ambulans skickades till platsen. Enligt uppgift ska ett av tågen ha kört in i sidan på det andra.

Strax efter händelsen upprättades en samlingsplats i närheten av olycksplatsen. Blåljuspersonal fick hjälpa till med att tömma ett av tågen på passagerare. Sammanlagt ska det ha rört sig om cirka 150 personer som befann sig på det ena tåget. Det andra tåget var tomt.

Drygt en timme efter att olyckan hade inträffat meddelade polisen att man arbetade med att hämta in information från samtliga passagerare. Räddningstjänsten var då klara på platsen. Polisen kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka och händelsen kommer att hanteras som en arbetsplatsolycka.

Det finns inga rapporter om att någon person skadades i samband med händelsen.

Till följd av olyckan var det helt stopp i tågtrafiken genom Helsingborg under kvällen. Vid 22.30-tiden hade några spår öppnats upp men det kommer under kvällen och natten vara fortsatta problem i tågtrafiken. Flertalet tåg är inställda. När tågtrafiken kommer att kunna köra som vanligt igen är oklart. För mer information hänvisas resenärer till sina tågbolag.

Relaterade artiklar