Två små barn i branddrama – räddades av ex-militär: ”Hjälte”

Foton: Petra Handin / dotshock / Mickes fotosida

Mardrömmen förverkligades när en mamma lämnade barnen ensamma:

delningar

Om det inte vore för en före detta militär med utlandstjänstgöring, hade två små barn med stor sannolikhet skadats allvarligt - eller i värsta fall fått sätta livet till.

Det var på torsdagseftermiddagen som en kvinna lämnade sina två små barn i en lägenhet i Helsingborg för att göra ett ärende.

– Ett av barnen vrider på spisen och tyvärr ligger det olika livsmedelsförpackningar på spisen. Det gör att det blir en kraftig rökutveckling i lägenheten, säger Richard Glantz vid polisen.

En man, en före detta militär med utlandstjänstgöring, passerar lägenheten och upptäcker att det kommer rök från lägenheten.

– Han agerar blixtsnabbt och klättrar in genom balkongen, stänger av spisen, släcker glödresterna och får ut barnen i den friska luften. Samtidigt kontaktar han räddningstjänst och polis.

Barnen ska ha klarat sig utan fysiska skador.

– Det hade kunnat ha blivit en betydligt värre utgång än detta. Vi brukar vara sparsamma med benämningar inom polisen men jag säger det - hjälte!

I och med mannens rådiga agerande har polischef Sven Holgersson beslutat att uppmärksamma mannen med en ceremoni senare i år, förutsatt att mannen vill. Polisområdet har sedan flera år tillbaka en ceremoni där en plakett och blommor delas ut till speciellt rådiga ingripanden.

Mamman, som lämnade sina två små barn, uppmärksammas på det sätt att hon nu är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet samt att det gjorts en anmälan till sociala myndigheter

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar