Laddar

TV: Per-Ola Ljung inför premiärmatchen

På lördagen spelar HIF sin första match för 2018.

delningar

Efter mer än en månads försäsongsträning drar nu träningsmatcherna igång för HIF. Säsongen börjar med match på Vikvalla mot Mjällby AIF.

– Det ska bli kul att få spela match, säger HIF:s huvudtränare Per-Ola Ljung.

Under fredagen gjorde HIF sin sista träning innan match. En match med i stort sett full trupp, trots att det gått magsjuka i truppen.

– Det var någon som hade sjukt barn hemma och sen blev det en liten magsjuka. Nu är vi inne i den perioden på året så om vi drabbas av en lite skada eller sjukdom är det inte hela världen. Det finns fortfarande tid att komma ifatt, säger Ljung.

Huvudtränaren är nöjd med träningsperioden fram till den första matchen.

– Hela tiden från december har flutit på väldigt bra. Vi var lite färre i början men vi visste att vi skulle få in några spelare så allt har funkat bra, säger han.

De spelarna som fattades på träningen och som inte kommer att vara med i matchtruppen är Mohammed Abubakari, Johan Persson och Kalle Joelsson som alla dras med skador i övrigt kommer HIF till match med samtliga spelare.

– Visst är det skönt när så många spelare är redo för match, säger han.

På grund av sjukdomarna som gått i truppen meddelar Ljung att flera förändringar kan bli aktuella men att de flesta är bestämda sedan tidigare.

– Vi kommer försöka pricka rätt i belastningen för spelarna så att alla får lagom. Men sen får vi se vad som händer under matchens gång och hur spelarna reagerar, säger han.

En träningsmatch är alltid en träningsmatch brukar man säga men huvudtränaren vill se vissa saker direkt.

– Jag vill se en del av det vi har pratat om i våra grunder, både defensivt och offensivt. jag ser hellre att vi gör mycket rätt och inte vinner matchen än att vi gör lite rätt och vinner, säger Ljung.

Under fredagseftermiddagen presenterade HIF en extra insatt presskonferens och det ryktas om att landslagkaptenen Andreas Granqvist är klar för klubben. När Per-Ola Ljung fick frågan om hur det såg ut på transfersidan direkt efter träningen svarade han så här:

– Vi har inte ersatt Surprise och det förväntar jag mig att vi ska göra. Det är luckan i truppen just nu. Sen är det några spelare som väntar på vad som ska hända i det utländska fönstret innan de vänder blickarna mot Sverige och Skandinavien, säger han och fortsätter med ett stort leende:

– Men det är spännande tider just nu, absolut.

 

HIF:s troliga startelva: 

Pär Hansson

Anders Randrup, Fredrik Liverstam, Carl Johansson, Adam Eriksson

Alex Timossi Andersson, Andreas Landren, Alexander Achinioti-Jönsson, Max Svensson

Mamudo Moro, Andri Runar Bjarnason.

Avbytare: Alex Weijdrup (mv), Darijan Bojanic, Mikael Dahlberg, Oke Akpoveta, Jonathan Larsson, Casper Seger, Charlie Weberg, Carl Thulin, Pelle Rosenlind, Victor Göransson och Mattias Almeida.

Relaterade artiklar