Laddar

TV: Här fångar paret vargen på film: ”Kändes overkligt”

Här fångar paret den vilda vargen på film.

delningar

Paret Katja Gummesson och Peder Thysell som tillvardags bor på Tågaborg, var under lördagen ute på en loppisrunda i Skåne. Men i höjd med Tyringetrakten gjorde paret plötsligt en oväntad observation.

–  Vi hamnade på en mindre landsväg då min sambo såg något djur långt bort. Först trodde vi det kunde vara en get, men när vi närmade vi oss märkte vi att det var en varg, säger Katja Gummesson.

Efter upptäckten följde paret efter vargen som sprang in på en liten skogsväg. Efter att ha följt efter den vilda vargen 1,5 kilometer kom den till ett vägkorsning. Då stannade Katja och sambon bilen och stängde av motorn.

Något som vargen reagerade på.

– Först trodde vi att vi inte skulle få se mer av den, men när vi stängde av bilen så vände den sig plötsligt om och sprang mot oss, berättar Katja som i samma sekund tog upp mobiltelefon och började filma.

– Min puls var jättehög men jag var aldrig rädd eftersom vi satt i bilen. Det kändes overkligt. Detta är något som man aldrig lär vara med om igen, säger hon.

Tom Espgård som arbetar med rovdjursfrågor på Länsstyrelsen Skåne, menar att filmen är unik i sitt slag.

– Det är en exceptionellt fin film av en varg. Det är väldigt sällsynt att man kan komma så här nära, säger han till Helsingborgs Dagblad som var först med att rapportera om händelsen.

 

 

Relaterade artiklar