Laddar

Trots dagens beep-test – Bojanić njuter av att vara tillbaka

Han kom in mitt under säsongen 2017, nu får Darijan Bojanić vara med HIF från start.

delningar

Under onsdagen genomförde HIF sitt första riktiga fotbollspass för 2018 och under torsdagen var det dags för ett sedvanligt beep-test.

– Det känns skönt att vara igång igen. Det är klart att det är skönt med ledighet men någonstans känner man att man längtar tillbaks. Det är ändå ens vardag nästan hela året, säger Darijan Bojanić.

Hur känns kroppen?

– Den känns bra, det har varit jul nu så det är klart att man har fått i sig lite mycket julmat men det är ju försäsong. Det kommer försvinna igen, säger han.

Det är inte riktigt samma HIF som tränar nu som innan uppehållet. Bojanić är nöjd med vad han sett av sina nya lagkamrater så här långt.

– Det svårt att bedöma dem efter två träningar men de verkar bra, säger han och tillägger:

– Jag menar ”Peo” [Per-Ola Ljung] och dem vet vad de gör och vad det är för typer som de värvar in. Jag tror att de passar in i det här laget annars hade han [Per-Ola Ljung] inte tagit hit dom.

Den offensive mittfältaren är än så länge befriad från allvarligare skador och har under sin karriär avverkat många långa försäsonger. En viktigt tid menar han själv.

– Jag har alltid varit med från start, inte varit skadad eller missat någonting, peppar peppar. Det är viktigt att vara med på försäsongen, framför allt på matcherna.

Spelar det någon roll för dig att vara med från start?

– Man vill ju vara redo när säsongen väl börjar. Den här säsongen hoppas jag verkligen att jag kan vara med hela tiden. Jag vill spela alla matcherna, säger han.

När HIF plockade hem honom från Östersund var huvudtränaren Per-Ola Ljung tydlig med att spelet skulle byggas runt honom och att han skulle vara en central del av lagets offensiva spel. Inför säsongen 2018 har de inte pratat så mycket.

– När det närmar sig matchsäsong kommer vi att snacka och kolla runt lite vad som passar. Men det är klart att nummer tio-rollen är där jag trivs bäst, säger han.

Vad har du för mål med säsongen 2018?

– Mitt mål är att ta upp HIF. Jag vill hjälpa det här laget så mycket jag kan med det jag är bra på.

Du har inga personliga mål?

– Jag tänker inte så mycket på mina egna poäng hit och dit. Jag vill bara att HIF ska upp till allsvenskan igen. Jag tycker att vi har ett bra lag det här året. Lite nytt, lite gammalt och allas mål ska vara att vi ska ta oss upp, säger Darijan Bojanić.

Relaterade artiklar