Topp 5 snussorter som finns just nu

Det kommer förmodligen inte som någon nyhet att vi svenskar är ett folk som håller snusande kärt om hjärtat. Faktum är att en nyligen genomförd studie visade att 20 % av alla män och 6 % av alla kvinnor i Sverige rapporterade att de snusade dagligen.

Snusanvändning har även ökat bland den yngre generationen, och man har även kunnat se en ökad trend när det kommer till rökare som går över till att snusa istället för att röka cigarretter.

När det kommer till vilka snussorter som svenskarna gillar att snusa finns det en stor variation, som generellt sett till viss del beror på vilken åldersgrupp man tillhör och vilket kön man har. Med det sagt finns det dock vissa märken och sorter av snus som tenderar att vara mer populära än andra.

I den här artikeln ska vi ta en titt, utan inbördes ordning, på de 5 populäraste snussorterna som finns på den svenska marknaden just nu.

1. VOLT Frosted Apple Slim Extra Strong All White Portion

VOLT Frosted Apple är en snusvariant med en ljus och kryddig karaktär, tydliga smak av äpple och mynta och nikotinpåsarna är i Slim-format. Snuset är av starkare karaktär och har en hög nikotinhalt.

2. ONE Blå White Portion

One Blue är en White Portion som har en tydlig tobakskaraktär med smak av lavendel och enbär. Snuset har även små inslag av citron och en gnutta trä. ONE Blå White Portion är inspirerad av Göteborgs Rapé, och har således många likheter med det snusmärket.

3. General Original Portionssnus

General Original Portionssnus är en väldigt klassisk snussort som ständigt tenderar att vara en storfavorit. Snuset har en stark och kryddig tobakssmak med peppriga tendenser. Det finns även de som hävdar att det snuset har ett litet inslag av citrus.

4. XR Göteborgs Rapé Slim White Portion

XR Göteborgs Rapé Slim White Portion är ett snus med en mild tobakssmak och tydliga lavendel- och enbärstoner. Göteborgs Rapé är verkligen ett klassiskt snusmärke, men XR Göteborgs Rapé Slim White Portion ger dig som snusare en lite modernare tappning av detta populära snusmärke, där du både får långsmala slim-prillor och en låg rinnighet.

5. VELO Wild Lavender Summer Edition 2022

Det råder ingen tvekan på att exklusiva och tidsbegränsade snussorter brukar bli populärare än vanligt snus under den korta perioden som de finns tillgängliga – och VELO Wild Lavender Summer Edition 2022 är inget undantag.

Det här somriga snuset har en delikat lavendelsmak med en antydan till mynta. Nikotinhalten är 10 mg per gram och påsarna är i Slim-format. Detta innebär således att snuset är av starkare karaktär och att påsarna mindre.

Det finns många andra populära snussorter

Så där har du det; 5 av de populäraste snussorterna just nu! Men det finns naturligtvis många andra populära sorter där ute, och såklart respekterar vi att alla har olika smaker och preferenser när det kommer till vilket snus som de gillar att använda. Vilket är ditt favoritsnus? Kanske har du flera favoriter? Hör gärna av dig och dela med dig om dina tankar kring detta ämne!

Rulla till toppen