Laddar

TIPS: Så här fyndar du på mellandagsrean

"Ta med en vattenflaska, druvsocker, frukt och våtservetter."

delningar

Nu börjar mellandagsrean. Eller så har den redan börjat, ibland börjar den redan den 23:e december. Här kommer tipsen till dig som vill göra några fynd i år:

1. Ligg steget före: Kolla upp på nätet dagen/dagarna innan när de butiker du är intresserad av börjar sin mellandagsrea. Ta även reda på de klockslag som butikerna öppnar. Tänk på att de bästa varorna till de bästa priserna går åt fort.

2. Häng på låset: Ställ klockan på ringning. Vissa butiker öppnar tidigare än vanligt, och vill man vara säker på att få tag i något speciellt är det säkrast att hänga på låset.

3. Gör en lista: Kaoset kommer nog vara jobbigt, så gör en lista. Här gäller det att vara fokuserad! Och inte spränga budgeten.

4. Prova kläder innan: Har du lyckats prova ut storlekar på kläder dagarna före rean är du riktigt smart. Då slipper du svettas i kön till provhytterna.

5. Ha is i magen: Är det inte något speciellt du vill ha kan du gott ha is i magen och vänta till januari, då är ofta varorna sänkta till så mycket som 70-80 procent.

6. Var smart: För att fynda gäller det att vara smart. Handla inte bara för att det är billigt och för att du känner att du ”gör ett fynd”. Ställ dig frågan om du verkligen behöver det du tittar på. Och ha en budget på hur mycket du har råd att göra av med.

7. Se upp för ful-rea: Är det verkligen billigare än vanligt? Många butiker kör med ”ful-reor”. Kolla upp priserna långt innan och jämför på nätet.

8. Förbered dig: Ta med en vattenflaska, druvsocker, frukt och våtservetter. Det är krävande att trängas i mellandagsrean. Förra året var det flera som svimmade.

9. Slipp trängsel: För att slippa punkt 8 helt och hållet kan du helt enkelt bestämma dig för att handla på nätet istället. Sitt i lugn och ro hemma i soffan, med en kopp kaffe eller te, och välj och vraka bland varorna och jämför dem med varandra. Ingen trängsel, ingen svett, ingen stress, och många gånger billigare. Nätbutikerna kan nämligen ofta hålla priserna nere på ett helt annat sätt än vad en fysisk butik kan på grund av att de slipper kostnader för lokalhyra, butiksanställda och annat.

Relaterade artiklar