Laddar

Sverigeeliten kommer till Helsingborg

Upplagt för en spännande tävling i Allerum.

delningar

För andra året i rad avgörs SM i Duathlon i Allerum. Tävlingen går av stapeln i morgon, lördag, och stora delar av den svenska eliten är på plats – däribland förra årets vinnare, Sebastian Björklund från Heleneholms IF Tri Team.

– Jag tycker det är roligt att vi har många starka herrar på startlinjen i år. Jag räknar med ett tufft lopp, men jag siktar på att behålla guldet! Sen får vi se hur långt det räcker så klart.” säger Sebastian Björklund.

På damsidan saknas förra årets vinnare, Camilla Lindholm Borg, men enligt arrangören IS Göta finns det flera andra starka namn som kommer att delta och man utlovar en spännande tävling.

– Vi har deltagare från såväl Sverige som Danmark, och det här är en chans att uppleva Helsingborg i maj, när Skåne är som allra vackrast. Vi har lagt tävlingsområdet just i Allerum för att kunna få till en trevlig cykelrunda utan för mycket trafik. Banorna är de samma som 2017, men eftersom det är andra gången vi kör så har vi även haft möjlighet att utveckla vissa delar av banan, säger tävlingsledaren Sven Lindeberg.

Tävlingen kommer att avgöras på distanserna 10 kilometer löpning, 40 kilometer cykling och 5 kilometer löpning. Ungdomar, juniorer och masters kommer att tävla i halva distansen. Det kommer även bli starter för motionärer, samt pojkar och flickor i åldrarna 12 till 15 år, skriver arrangören IS Göta.

 

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.