Laddar

Stort tillslag mot narkotikanätverk

Foto: Fredrik Larsson / Mostphotos. - Foto: Mostphotos

Nätverket ska ha smugglat 1,5 ton narkotika under två år.

delningar

Under en två-årsperiod har den regionala utredningsenheten i polisregion Syd tillsammans med polisens nationella operativa avdelning (Noa) och Europol slagit till mot ett nätverk som misstänks ha smugglat mycket stora mängder kokain och amfetamin. Under dessa två år misstänks nätverket ha smugglat 1,5 ton narkotika över Europas landsgränser.

Fler än tio personer har gripits och bland dessa sitter en man i 55-årsåldern häktad i Sverige.

– Han greps vid ett tillslag i Helsingborg, säger Jimmy Arkenheim, tillförordnande sektionschef på sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet i polisregion Syd, till SVT.

Tillslagen har skett i ett flertal europeiska länder, utöver Sverige, även i Danmark, Österrike, Schweiz och Italien. Delar av den beslagtagna narkotikan har varit på väg till Sverige.

– Detta är ett av flera internationella ärenden som regionala utredningsenheten i polisregion Syd arbetat med den senaste tiden. För att komma åt de riktigt stora ligorna krävs det att svensk polis samarbetar med andra länders brottsbekämpande myndigheter, säger Jimmy Arkenheim i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar