Stort intresse för Matnatten: "Många bra restauranger"

Projektledare Emelie Wilander till vänster. Foton: Pressbilder

Succén återvänder till Helsingborg. Nytt för i år är att deltagarna kommer att kunna åka över till Danmark.

delningar

På fredag kommer stadens gator fyllas med matsugna människor. Då arrangeras nämligen Matnatten i Helsingborg.

– Vi arrangerar Matnatten för tredje gången i Helsingborg. Det är en krogsafari så man får lov att smaka på olika restauranger i stan. Nytt för i år är att vi har ett samarbete med ForSea så man får åka på en klassisk tur med färjan Hamlet och där får man också ett smakprov, säger Emelie Wilander, projektledare för Matnatten.

Väl över i Helsingör kommer deltagarna kunna besöka Café Strejf för att sedan ta sig tillbaka till Sverige igen. Det går också lika bra att börja sin kväll i Danmark och sedan ta sig med färjan till Helsingborg.

Biljetterna till matnatten är slut och enligt Emelie Wilander var det framför allt när man presenterade möjligheten att ta färjan till Danmark som biljetterna försvann i snabb takt.

– Man tar restaurangerna i vilken ordning man vill. Det pågår mellan klockan 16.00 och 23.00 och man väljer hur länge man stannar och i vilken takt man vill ta det. Generellt sett är det lite AW-feeling under kvällen.

Deltagarna kommer att bli utrustade med en varsin pin samt ett klippkort. Sammanlagt är det åtta restauranger som kommer att kunna besökas under kvällen. Matnatten har tidigare fått positivt respons och många från andra städer väljer att resa till staden just denna kväll.

– Helsingborg vet vi är en fantastisk stad när det kommer till mat med många bra restauranger och ett inarbetat krogliv. När de gäller vårt koncept så är Helsingborg den stad som har varit mest populär att resa till för att uppleva matnatten. Det är en fantastisk fin stad att få visa upp med en vacker stadskärna, säger Emelie.

Vad kan deltagarna förvänta sig av kvällen?

– God mat såklart, härlig stämning, och helsingborgsandan med tanke på färjan. Det blir en klassisk tura. 

FAKTA

Restaurangerna som deltar:

at Mollberg

Dandy

Freakin' Fries

Gastro

Kitchen & Table

Thai Corner

Lat56° - på Hamlet

Café Strejf

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar