Laddar

Stal pengabössa för sjuka barn – hängs ut av butiksägaren

Butiksägaren valde att publicera bilden på den misstänkta tjuven på sociala medier.

delningar

Tommy Rosberg äger klädbutiken Henses i Helsingborg. Under tisdagen upptäckte han att Barncancerfondens insamlingsmössa, som vanligtvis står vid disken, var stulen och gjorde då en polisanmälan.

Enligt Rosberg innehöll den proppfulla bössan mellan 2 000 till 3 000 kronor. Stölden var extra känslig eftersom han själv har en speciell relation till cancersjuka barn.

– Jag förlorade min son som dog i cancer för tio år sedan och insamlingsbössan är mitt sätt att ge något tillbaka. En ny bössa kommer till butiken vilken dag som helst,  säger han och fortsätter:

– Det här är pengar som går till forskning och direkt till sjuka barn och deras syskon.

Med hjälp av inspelningen från butikens övervakningskameror kunde Tommy Rosberg se vem som låg bakom stölden Ha bestämde sig då att lägga upp en bild på personen på Facebook.

– Skulle någon ha stulit tusen spänn från kassan hade jag inte brytt mig, men att stjäla pengar till cancersjuka barn är det lägsta man kan göra, säger han.

Hur resonerade du kring att det kan vara mot lagen att lägga ut bilder på privatpersoner på nätet? – Det bryr jag mig inte ett dugg om. Man ska inte stjäla heller – så man kan säga att det står 1-1 nu, säger Tommy Rosberg.

Enligt polisen är stölder av insamlingsbössor ovanliga.

– Vi vet att det har hänt men de flesta har inte samvetet att stjäla en insamlingsbössa. Det är en låg nivå på det brottet, säger Stefan Söderholm, presstalesperson polisens ledningscentral Region Syd.

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.