Laddar

Stadens barn ska få designa Oceanhamnens lekpark

Via en tävling ska barnen få lämna in sina förslag och sedan ska en utvald jury välja en vinnare.

delningar

I den nya stadsdelen Oceanhamnen i H+ området ska Helsingborgs stad bygga en park och en lekplats. Nu bjuder staden under våren in barn och unga som bor i kommunen att lämna in en idé till den kommande lekplatsen via en tävling.

Helsingborgs stad har sedan tidigare flera temalekplatser som på olika sätt sätter fart på fantasin och uppmuntrar till lek och rörelse.

– När vi nu utvecklar H+ området skapar vi också en helt ny park och mötesplats i den gamla dockan. Gröna satsningar är långsiktiga och det är spännande att få utforma parken tillsammans med barnen, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare i ett pressmeddelande.

Barn och unga i Helsingborg bjuds alltså in för att hjälpa till med en idé på tema för den nya lekplatsen i Oceanhamnen. Alla som är under 18 år eller fyller 18 under året får vara med i tävlingen, som pågår under våren fram till och med den 1 maj.

Alla idéer och förslag på teman bedöms sedan av en jury utifrån fem ”T” som beskriver H+ området; Teknologi, Tid, Talang, Tolerans men inte Tillrättalagt.

I juryn sitter barn- och ungdomsrepresentanter från Helsingborg tillsammans med några tjänstemän från Helsingborgs stad.

Så gör du för att vara med och tävla

1. Registrera dig så att vi vet att du är med och tävlar

Du registrerar dig genom att fylla i formuläret här nedanför så att vi att vi vet att du är med och tävlar. Här nedanför finns också lite mer information om hur tävlingen går till.

2. Ta fram ett förslag med din idé

Ditt förslag till lekplatstema kan du till exempel lämna in på ett papper, helst inte större än A3. Det kan vara en bild, en skiss eller en förklarande text. Du kan också lämna in en film eller en modell som illustrerar din idé. Det är inte meningen att du ska göra en helt färdig lekplats, utan det viktigaste är att vi får höra just din idé! Tillsammans med ditt idéförslag ska du också förklara varför du tycker att vi ska utgå från just ditt förslag när vi skapar den nya lekplatsen.

3. Skicka in ditt förslag till oss

Skicka ditt förslag till: Stadsbyggnadsförvaltningen, 251 89 Helsingborg, Märk kuvertet med ”Idétävling”. Vill du hellre mejla gör du det till idetavling@helsingborg.se. Du kan också lämna in ditt förslag i receptionen på Stadsbyggnadshuset, Järnvägsgatan 22. Ditt förslag lämnar du senast 1 maj.

Källa: Helsingborg stad

Relaterade artiklar