Laddar

Spännande bostadsår väntar: ”Vi håller tummarna”

Fastighetsmäklaren Andreas Schultz om bostadsmarknaden 2018.

delningar

Nu vid årsskiftet är bostadsmarknaden runtom i landet något lägre än resten av året. Snart är dock marknaden igång i Helsingborg igen.

– Många har tagit en paus, både köpare och säljare har annat i tankarna under vintern men den här veckan och nästa är troligen startskottet, säger Andreas Schultz, fastighetsmäklare på 3Etage i Helsingborg.

Vad tror du om bostadsmarknaden 2018? – Det känns som att det är mycket på gång och det ska bli spännande att se. Om man blickar tillbaka på 2017 var det väldigt högt tryck fram till sommaren som svalnade av lite, vilket är naturligt. Jag tror att 2018 blir relativt oförändrat. Man vet aldrig, men vi håller tummarna, säger Andreas Schultz.

Tidigare har 24Helsingborg rapporterat om hur lång tid det tar för unga att spara ihop till en lägenhet i Sveriges tio största städer.

Där visade det sig att Helsingborg är bäst i landet, där det tar fyra år för en student att spara till en lägenhet, jämfört med Stockholm där det tar 22 år.

– Det är intressant att Helsingborg är billigast av dessa kommuner. Vi ligger lite efter i prisutvecklingen jämfört med övriga orter. Vi har en bit kvar innan vi kommit upp i samma nivå, vilket gör att vi har större potential, säger Andreas Schultz.

Med många nya projekt vid hamnen och kustlinjen de senaste åren, har bostäderna sålts extremt fort, enligt Andreas Schultz. Dock anser han att Oceanhamnen började projektet lite i fel ände.

– Jag tycker att det hade varit bättre att börja med att knyta ihop området med stan först och skapa en bild av att det är lätt att ta sig dit. Många sådana faktorer gör att Oceanhamnen inte har sålt lika snabbt som de andra projekten. Det är ett jättespännande projekt på gång men jag tror det hade varit toppen om man försökt knyta det till stan tidigare.

Andreas Schultz som själv kommer från Helsingborg, tycker att det är en fantastisk stad att bo i.

– Helsingborg är absolut bästa stället att bo på. Det är otroligt att folk vill betala mer för att bo på andra ställen när man kan bo 20 minuter från kontinenten, säger Andreas och skrattar.

Relaterade artiklar