Sommar 2019: Hit reser flest svenskar

Katarina Daniels, PR- och kommunikationsanvarig, Ticket. Pressfoto: Ticket.

Här är topplistan över de destinationer som lockar flest svenskar utomlands i sommar.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Januari och februari är populära resebokningsmånader, då många av sommarens semesterresor bokas in.

Utbudet av resor och hotell är fortfarande stort och många flygbolag och charterbolag erbjuder dessutom fördelaktiga boka tidigt-rabatter.

– Med undantag för förra årets rekordvarma sommar, då sista minuten-resorna för första gången på många år gick ner i pris, så har det vanligtvis lönat sig att boka sin sommarresa tidigt då priserna brukar stiga ju närmare sommaren man kommer. För den som inte vill riskera att fastna i ett regnigt sommarsverige är det dock fördelaktigt att solsäkra sin sommarsemester redan nu, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Mallorca är ett av svenskarnas mest älskade resmål. Ön har allt från stora, barnfamiljsvänliga resorthotell längs vackra stränder till nischade boutiquehotell i mysiga bergsbyar för romantikerna.

Dessutom har de profilerat sig som en perfekt destination för både de matintresserade och de träningsintresserade semesterfirarna. Grekland med sina många charmiga öar håller också ställningarna som det näst mest populära resmålet bland svenskarna.

Nästan lika efterfrågade Split, som under de senaste åren har cementerat sin plats som ett av våra mest älskade sommarresmål, passar både för en hel semester och som utgångspunkt för att utforska rivieran samt de närliggande vackra öarna runt omkring.

– Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker. Populära Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. Jag vill dock slå ett slag för att också ta någon av färjorna ut till någon av öarna i närheten. Framför allt Brac har ett härligt, lugnare tempo perfekt för total avkoppling, säger Katarina Daniels.

Turkiet är åter på semesterkartan och det främsta semesterresmålet Alanya ökar bokningarna med knappt 25 procent mot sommaren 2018.

Runt Alanya finns också andra populära orter som lockar många svenskar, t.ex. vackra Bodrum, barnvänliga Side och golfentusiasternas Belek.

Thailand fortsätter att utvecklas till en året runt-destination. Bangkok med närliggande paradisstränder samt norra Thailand lockar främst, eftersom de södra delarna av landet har en regnigare period under sommarmånaderna.

Efter januaris bokningstopp – hit reser vi i sommar:

1. Mallorca

2. Kreta

3. Split

4. Alanya

5. Rhodos

6. Cypern

7. Bangkok

8. New York

9. Malaga

10. Alicante

Källa: Ticket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar