Skrymmande last ökar i hamnen – "ambitionen är att bli en ledande aktör"

Hamnen har ett dedikerat team till de här lasterna.

delningar

Det är de stora transporterna av stora, skrymmande och otympliga föremål, så kallade OOG – Out of gauge cargo, som inte får plats i vanliga containrar som ökar och det är ett område som Helsingborgs Hamn har satsat mycket på de senaste åren.

Förenklat kan man säga att det handlar om gods som är för brett, för långt, för högt, för tungt eller på annat sätt omöjligt att lasta in en standard container. Under de senaste åren har vi satsat mycket på segmentet, ambition är att bli en ledande aktör inom denna transportgren. Vi har fått många nya uppdrag inom OOG-transporter, berättar Mark Wieden, Sales Executive på Helsingborgs Hamn.

Hanteringen av skrymmande last har ökat i Helsingborgs hamn.

Idag har hamnen ett dedikerat team som hanterar de här lasterna, och ett särskilt magasin som hanterar det stora godset. Där hanteras regelbundet stor last som stenkrossar eller hela pappersbruk. Det är något som en av hamnens kunder, Scan Global Logistics, vet allt om.

Ibland exporterar vi allt från skrymmande utrustning och maskiner till hela fabriker, det kan röra sig om uppemot 350 ton i en last, berättar Mikael Svensson, Operations Manager Projects på företaget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar