Skogsstyrelsen varslar 124 personer om uppsägning

Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör. Foto: Pressbild/ Veronika Lax

Skogsstyrelsen varslar 124 anställda i Sverige – så många drabbas i Skåne.

delningar

Under torsdagen kom Skogsstyrelsen med beskedet om att de varslat 124 anställda om uppsägning, fördelat över hela landet. Varslet är en direkt följd av en minskad budget för 2019 och regeringens beslut att avsluta en rad uppdrag. Skogsstyrelsen har i dag nära 800 tillsvidareanställda.

–  Det här är förstås ett av de tyngsta besked man kan ge till sina medarbetare och det är direkt kopplat till färre uppdrag och en kraftigt minskad budget. Nu tvärbromsar vi, men bromssträckan är lång med uppsägningstider att ta hänsyn till och det bidrar till varslets omfattning, säger Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, i ett pressmeddelande.

I Skåne är det fem personer som varslas om uppsägning. Skogsstyrelsen har kontor över hela landet och finns representerat i samtliga län. Varslet berör mellan fem och elva tillsvidareanställda i alla län utom i Västernorrland och det är flest som varslas i Gävleborg och Västra Götaland - elva personer på varje ställe.

Det är exempelvis uppdragen med arbetsmarknadsåtgärden Naturnära jobb och nationell inventering av nyckelbiotoper som avslutas. Som en konsekvens av att uppdragen försvinner behöver Skogsstyrelsen spara in drygt 50 miljoner under 2019. Skogsstyrelsens förvaltningsanslag för 2019 är 440 miljoner kronor.

Det är ännu inte klart i detalj hur många medarbetare som till slut sägs upp eller om det i slutändan kommer att röra sig om exakt 124 personer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar