Skånsk modekedja i kris – kan inte betala skulder

Butiker kan behöva stänga. - Foto: Mostphotos

Butiker kan behöva stängas.

delningar

Det är bolaget bakom Camilla Malmströms, en butikskedja med sju butiker och ett 70-tal anställda i Skåne, som i slutet av förre veckan ansökte om rekonstruktion, rapporterar Habit.

Enligt den ansökan som lämnades in till Malmö tingsrätt landade omsättningen mellan årsskiftet och sista augusti i år på ett underskott med 23,8 miljoner jämfört med vad som budgeterats. Företaget, som säljer dam- och herrkläder, har alltså inte pengar kvar och har därför problem med att betala sina skulder. Den största fordringsägaren är Swedbank där krediten uppgår till cirka tio miljoner kronor.

Enligt bolagets rekonstruktionsansökan har bolaget försökt vända siffrorna genom bland annat "organisatoriska och personella förändringar" och ägarna har dessutom skjutit till pengar.

Den elfte oktober ska rekonstruktören Rolf Eriksson presentera en rekonstruktionsplan för borgenärerna i Malmö tingsrätt.

– Där kommer jag att föreslå åtgärder. Det kan inte uteslutas att någon eller några butiker kommer att stängas, men det vet vi inte än, inga beslut är fattade. Sedan kan ett tillskott av externt kapital att behövs, säger Rolf Eriksson till Market.se

I dag finns enligt kedjans sajt butiker i Burlöv city, Nova Lund, i centrala Lund, Center Syd i Löddeköpinge, Väla, Mobilia och Södra Förstadsgatan i Malmö.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar