Skånsk dryckesmässa vill visa upp den lokala potentialen

Foto: Torbjörn Lagerwall

"Har samlat alla de mest ambitiösa och intressanta producenterna".

delningar

När det svenska höstrusket troligen har tagit ett stadigt grepp om Skåne kommer ett 50-tal lokala producenter att samlas i Malmö för mässan Skånska Drycker. Där vill de bland annat lyfta de nyetablerade producenterna och hjälpa dem skapa nya vägar till marknaden.

Det finns ett stort intresse för lokal produktion av vin, must och hantverksöl – men det är inte alltid lätt att nå ut till konsument. På mässan får alla chansen att prova sig fram till nya lokala favoriter, säger Anna Lind Lewin som detta år driver projektet Pilot DryckLivsmedelsakademin/Smaka på Skåne.

Mässan kommer att hållas på Folk, Mat & Möten och restaurang Mat som drivs av kocken Titti Qvarnström. Enligt henne har de samlat alla de mest ambitiösa och intressanta producenterna och mässan vill visa på bredden och potentialen inom branschen – det alkoholfria är minst lika intressant som de alkoholhaltiga dryckerna och utställarna producerar allt från vin, öl, cider, destillat, must, kombucha och läsk.

– Aldrig tidigare har det funnits så mycket spännande dryckesprodukter här i regionen, menar Carina Olofsson Gavelin, sommelier och en av initiativtagarna bakom mässan.

Hon har tillsammans med Jakob ThomsgårdSkånes Dryckesproducenter och Anna Lind Lewin på Livsmedelsakademin bjudit in de 50-talet utställare som kommer att delta på mässan.

Mässan äger rum den 24 november. Förmiddagen är reserverad för branschfolk, men under eftermiddagen kan allmänheten komma och se vad regionen har att erbjuda.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar