Så blir Sveriges största Harley-Davidsonbutik i Helsingborg

"Det är något vi har strävat efter länge", säger storemanager Johan Jönsson om att ha blivit autoriserad Harley-Davidsonbutik.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 26-28 april öppnas en helt ny Harley-Davidsonbutik i Helsingborg. Det är Bikeman som är mitt uppe i en totalrenovering och får en golvyta på 1550 kvadratmeter. Där ryms mängder av nya hojar, kläder och accessoarer från Harley-Davidson. Men det största av allt är att de nu har blivit en auktoriserad Harley-Davidsonbutik.

– Det är något vi har strävat efter länge – att få upp den där skölden på väggen. Vi har hållit på med Harley–Davidson i 12-13 år nu, men det här innebär att vi kan ta hem nya Harley-Davidsons också. Nu har vi ny verkstad och vi får utbildningar och fortbildningar som man måste vara auktoriserad för att ta del av. Det är hög kompetens på alla arbetare. Det kom i rätt läge, vi har utrymmet för det nu och vi är redo, säger Johan Jönsson, storemanager på Bikeman.

Johan Jönsson. Foto: Bikeman/Privat

Bikeman är sedan länge en välkänd motorcykelbutik bland hojåkare i hela regionen och har funnits i Helsingborg sedan 90-talet. Butiken har byggts ut i flera omgångar, men nu är hela butiken omgjord enligt Harley-Davidsons senaste designkoncept för auktoriserade butiker och är nu fylld med nya motorcyklar.

– Den kommer få hela sortimentet och varenda modell som Harley-Davidson har att tillgå kommer synas här. Vi har 1500 kvadrat utställning så det blir Sveriges största Harley-butik. Utbudet blir enormt stort. Vi har även en helt ny klädbutik med det allra senaste, säger Johan Jönsson.

Foto: Bikeman/Privat

Även verkstaden och lagerdelen har byggts ut. För att kunna erbjuda riktigt bra service till kunderna har butiken nyanställt både säljare till butiken samt verkstads- och leveranspersonal.

– Vi säljer 420 stycken Harleys om året så det gäller att ha öppet så mycket som möjligt. Företaget växer i samband med den här öppningen och det ger fler arbetstillfällen. Det känns väldigt roligt.

Den stora invigningen av butiken i Helsingborg äger rum den 26 till 28 april.

– Det kommer bli en helhelg, från fredag till söndag, full av aktiviteter. Barnen kommer få köra fyrhjuling och man kan provköra allt i det senaste sortimentet från Harley. Grillen kommer vara igång och det bjuds på grillat. Det blir lite tävlingar under helgens gång och givetvis är alla stora leverantörer på plats och visar upp sina produkter, säger Johan Jönsson.

Räknar ni med att många inresande fantaster kommer för att besöka butiken?

– Absolut. Vi brukar ha en våröppning och höstavslutning. Det är en körning vid varje sådant event, och på den senaste höstavslutningen var det 150 cyklar i köringen, säger Johan Jönsson, och avslutar;

– Har du väl börjat köra Harley så kör du Harley, då vill du inte byta till något annat märke.

Foto: Bikeman/Privat

Foto: Bikeman/Privat

Foto: Bikeman/Privat

Illustration. Pressbild: Bikeman

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar