Laddar

Så blir årets SM i duathlon

Tävlingen avgörs i Helsingborg i helgen.

delningar

På lördag är det dags att kora de svenska mästarna i duathlon. Tävlingen avgörs för andra året i rad i Allerum, och tävlingsledaren Sven Lindeberg ser fram emot tävlingarna.

– Vi har deltagare från såväl Sverige som Danmark, och det här är en chans att uppleva Helsingborg i maj, när Skåne är som allra vackrast. Vi har lagt tävlingsområdet just i Allerum för att kunna få till en trevlig cykelrunda utan för mycket trafik. Banorna är de samma som 2017, men eftersom det är andra gången vi kör så har vi även haft möjlighet att utveckla vissa delar av banan, säger han i ett pressmeddelande.

Både målgången och växlingen är förlagd till gräsplanerna vid Allerums IP, och arrangören hoppas att det dyker upp många åskådare som hejar fram duathleterna längs banan.

– Vår förhoppning är att det liksom föregående år även ska finnas många familjemedlemmar och vänner på plats för att peppa sina nära och kära i respektive klasser. Det kommer att bli 10-kilometersvarv på cyklingen och 2,5-kilometersvarv på löpningen vilket gör att det blir en trevlig och lättöverskådlig tävling både för publik och deltagare. IS Göta som är en växande friidrotts- och triathlonklubb har också otroligt glada och positiva funktionärer vilket vi hoppas och tror att alla kommer uppskatta under tävlingen, säger Sven Lindeberg.

SM-tävlingen kommer att avgöras på distanserna 10 kilometer löpning, 40 kilometer cykling och 5 kilometer löpning. Ungdomar, juniorer och masters kommer att tävla i halva distansen. Det kommer även bli starter för motionärer, samt pojkar och flickor i åldrarna 12 till 15 år, skriver medarrangören IS Göta.

– Vi satsar även på att locka nya utövare och motionärer. Just nu finns det cirka 50 platser kvar i motionsklassen så är man sugen på att testa så är det bara att anmäla sig. Det pratas mycket om folkhälsan och vi idrottsföreningar måste hjälpa till så gott vi kan. Det här är ett sådant arrangemang som kan få folk att träna och utmana sig själva lite. Vi hoppas på en dag med såväl strålande som lysande gula rapsfält och hälsar alla triathleter, löpare och cyklister varmt välkomna till 2018 års upplaga av Helsingborg Duathlon, säger Sven Lindeberg.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.