Så är Systembolagets öppettider under påsken

Foto: Mostphotos/Bengt Olsson

Systembolaget har stäng flera dagar under påsken.

delningar

För de som är intresserade av att besöka Systembolaget under påsken kan det vara bra att ha i åtanke att Systembolaget inte håller öppet som under vardagar. På de flesta platser kommer Systembolaget hållas stängt under långfredagen, påskdagen och annandag påsk. Lokala avvikelser kan förekomma.

Systembolagets öppettider påsk 2019:

Torsdag 18 april (Skärtorsdag): Ordinarie öppettid

Fredag 19 april (Långfredag): Stängt

Lördag 20 april (Påskafton): Ordinarie öppettid

Söndag 21 april (Påskdagen): Stängt

Måndag 22 april (Annandag påsk): Stängt

För en del leder alkoholen till problem och cirka 450 000 personer i Sverige beräknas vara beroende eller missbruka alkohol, enligt Systembolaget. Det är av den anledningen som Systembolaget finns. I och med att alkohol inte säljs överallt eller när som helst, begränsas konsumtionen och alkoholproblemen och öppettiderna beslutas av riksdagen. Världshälsoorganisationen WHO slår fast att begränsningar av tillgänglighet, så som de under påsken, är ett av de mest effektiva medlen för att motverka alkoholproblem i samhället. Höga priser är ett annat.

– Det är en balans. Vi finns till för att begränsa alkoholproblemen och det gör vi bland annat genom att sälja med ansvar, informera om riskerna med alkohol och vara noggranna med att kolla legg. För oss är det här självklart och viktigt – och vi vet att det gör skillnad, säger Jakob Stenson på Systembolagets kundtjänst på Systembolagets hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar