Regionen satsar på livemusik i Skåne

Foto: Mostphotos/PIOTR PIATROUSKI

”Det är en fråga om kultur som annars riskerar att gå förlorad”

delningar

Föreningen Skånsk Lie får nu 850 000 kronor från Region Skåne för projektet Skånsk live. Projektet ska främja livemusiken och bidra till utveckling av arrangörer i hela Skåne. Enligt Region Skåne kommer satsningen att innebära fler konsertarrangemang, ett breddat musikutbud och fler speltillfällen för artister och band i regionen. 

- Alltför länge har kulturpolitiken suttit fast i missuppfattningen att popmusik alltid är kommersiell och självförsörjande. I skuggan av det svenska musikundrets stjärnglans finns det i själva verket en stor grupp begåvade musiker som kämpar för att få chansen att möta sin publik. Alltför många kämpar i stark motvind. Det är en fråga om kultur som annars riskerar att gå förlorad och med den här satsningen tar vi ett första steg för att etablera en stödstruktur för popmusikens mellanskikt, liknande den som finns för andra musikgenrer, säger Maria Ward (S), ordförande Region Skånes kulturnämnd i ett pressmeddelande. 

Föreningen kommer genom projektet Skånsk live att arbeta med ekonomiskt stöd till skånska arrangörer och även samarbete i nätverk för att öka kunskapsutbytet och kompetensen hos arrangörer. 

- Med detta bidrag finns förutsättningar att stimulera mindre arrangörer, även utanför de större städerna. Förhoppningen är att det ska gynna musiklivet inom popgenren i hela Skåne och bidra till ökade möjligheter både för dem som spelar och för publiken som kan uppleva popmusik inom hela regionen, säger Inger Torstensdotter Åhlin, (MP), vice ordförande Region Skånes kulturnämnd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar