Laddar

Rattfylla på E6 – spikmatta lades ut

Polisen fick uppgifter från en trafikant som uppmärksammat en vinglig förare.

delningar

Under onsdagsmorgonen ska en trafikant ha upptäckt en skåpbil som vinglat kraftigt över vägen på E6:an, norrgående riktning i höjd med trafikplats Landskrona södra.

Trafikanten ska ha kontaktat polis och hållit sig bakom skåpbilen med varningsblinkers påslagna för att varna övriga trafikanter. Skåpbilen ska ha kört vårdslöst på vägen, i varierande hastigheter från 20 kilometer i timmen till 90 kilometer i timmen.

Klockan kvart i sex kom polisen ifatt skåpbilsföraren och signalerade åt denne att stanna. Föraren ska ha vägrat stanna och fortsatte köra norrut, lika vingligt som tidigare. Vid flera tillfällen ska vinglandet ha varit så kraftigt att föraren riskerat att krascha.

I slutändan nådde skåpbilen trafikplats Helsingborg södra där polisen hade lagt ut en spikmatta. Föraren, en 32-årig man, omhändertogs efter händelsen och misstänks nu för drograttfylleri.

Nu vill polisen uppmuntra bilister att hålla misstänkta rattfyllerier under uppsikt.

– Det är en förutsättning för att vi ska anträffa bilarna. De trafikanter som håller uppsikt är en viktig del i de här ärendena, säger Kim Hild, LC-informatör vid polisens regionledningscentral Syd.

Relaterade artiklar