Laddar

Populära salladsbaren i city till salu: ”Lokalen är för dyr”

Snart kan det populära matstället i centrum vara ett minne blott.

delningar

Trots en omsättning på över två miljoner kronor och ett matställe på en av Helsingborgs paradgator är nu Salads and Smoothies ute till försäljning.

– Anledningen är att det ska bli lite förändringar och sen är lokalen för dyr för oss. Hyran ligger på 30 tusen i månaden, säger ägaren av Salads and Smoothies Henry Korpela.

Restaurangen är ett mycket omtyckt ställe som har plats för 30 sittande inne och 20 sittande ute. I lokalen är på 150 kvm i två plan. I lokalen finns det bland annat ett stort kylrum, diskrum, dubbelfrys, ugn, kyldike och skärmaskin. Samt gott om förrådsutrymme.

– Jag vill antingen omlokalisera restaurangen om vi inte hittar rätt köpare eller sälja, säger Korpela.

Men du är beredd att sälja hela konceptet?  – Ja det är jag. Jag har Franchise-avtalet i Helsingborg men jag kan definitivt sälja det för att starta andra verksamheter, säger han.

Vadå för verksamheter?

– Jag går i planer att starta upp lite annat. Närmast i en helt annat bransch men även inom restaurangbranschen. Fast det blir längre fram i framtiden, säger han.

Salads and Smoothies ligger på annons på Blocket för priset 690 000 kronor och det har varit flera intressenter hittills.

– Det finns folk som är intresserade av att starta nya sallads och smoothies i stan, säger Henry Korpela.

Men om ni inte hittar rätt köpare, vad händer med restaurangen då? 

– Då kommer vi driva det vidare och endast flytta. Vi har pratat med en kille som har en lokal vid Mariatorget. Ett annat alternativ är att hitta en bättre lokal för oss i centrala Helsingborg, säger ägaren Henry Korpela.

Relaterade artiklar