Laddar

Polisens varning: Övernatta inte här i sommar

Har varit på plats med civilpoliser nattetid.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisen och Trafikverket satsar tillsammans i sommar på att öka bevakningen på rastplatserna längs motorvägarna i landet. Blanda annat längs E6:an, vars rastplatser ofta får besök av kriminella.

I Halland har polisen till exempel varit på plats med civila enheter på nätterna för att få en bild om vad som försiggår och vilka som rör sig på rastplatserna.

Då visade det sig att tjuvar var återkommande.

– Brottsaktiva som specialiserat sig på stölder från fordon färdas på våra större europavägar. De besöker rastplatserna och söker systematiskt efter lämpliga objekt", säger Boris Iseborn, ansvarig för det brottsförebyggande arbetet på rastplatserna utmed E6 i Halland till Husvagnochcamping.se.

Vanliga brott på rastplatserna året runt är bland annat kapellskärningar (inbrott i lastbilar) och dieselstölder.

– Vi kunde ganska snabbt få en bild av den kriminalitet som förekommer på rastplatserna. Vi upptäckte bland annat dieselstölder och kunde gripa flera personer i samband med det" säger Boris Iseborn till sajten.

I sommar kommer polisen att vara på plats för att informera bland annat husbil– och husvagnsägare om riskerna det medför att stanna över natten på rastplasterna samt om hur de kan skydda sig.

Relaterade artiklar