Polisens nya varning: "Livsfarligt"

Genrefoton: Mostphotos, Bildbyrån.

På Facebook går polisen går ut med en varning till föräldrar.

14 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisen i Karlstad gick nyligen ut med en varning på sin Facebooksida då man under en tid kommit i kontakt med ungdomar som berusat sig själva med en blandning av olika substanser som fått namnet ”LEAN”.

Namnet förekommer på nätet och består av receptbelagd hostmedicin och andra receptbelagda läkemedel. Dessa blandas sedan med läsk eller juice.

"Metoden att berusa sig med ”LEAN” skall enligt underrättelser vara ganska utbredd bland främst gymnasieelever i och omkring Karlstad", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen varnar att blandningen är potentiellt dödlig och kan leda till att hämma andningsreflexen och har det redan lett till att ungdomar förts till sjukhus med allvarliga symptom.

Symtomen har sett olika ut, men det finns uppgifter om synbortfall, ökad hjärtfrekvens, balanssvårigheter och bortfall av tal. Blandningen tros även kunna ge upphov till tillfälliga andningsuppehåll långt efter det att man druckit av blandningen, enligt polisen.

"Polisen vill nu varna ungdomar för den livsfarliga blandningen och göra föräldrar uppmärksamma på det som polisen erfarit den senaste tiden".

Det finns ännu inget dokumenterat dödsfall orsakat av blandningen, men polisen uppmanar föräldrar att prata med sina barn då många unga inte förstår hur farlig blandningen kan vara.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar