Laddar

Polisen varnar för ny bluff: "Helt nytt sätt"

Ny bluff sprider sig – polisen vill få in fler anmälningar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisen har den senaste tiden fått in flera anmälningar om en ny bluff. Det är personer som har beställt stora mängder mat till olika adresser i Klippan. När maten har levererats har det stått personer vid adressen som tagit emot matleveransen och sedan avvikit från platsen, skriver SVT.

– Vi vet ännu inte vem som ligger bakom. Det är ett nytt tillvägagångssätt som vi inte känner till sedan tidigare. Vi tror att fler restauranger kan ha drabbats, och vi vill gärna få fler polisanmälningar för att se om bedragarna även härjat i andra kommuner, säger Richard Glantz, informatör på polisen till sajten.

I veckan levererade en restaurang hela 17 portioner av plankstek, kötträtter, familjepizzor och läsk till en adress. Två unga män tog emot maten utanför adressen. Dagen efter gjordes en ännu större beställning, men när budet krävde identifikation blev männen hotfulla och lämnade platsen.

Polisen tror att flera restauranger kan ha drabbats och unders. Det finns inga misstänkta i nuläget, men polisen kommer att undersöka om det finns kameraövervakning i området.