Laddar

Polisen förtegen om mordet – akuten fortfarande avspärrad

En person har avlidit och en ung man har anhållits misstänkt för mord.

delningar

Det var under tisdagskvällen som polisen fick larm till Blåkullagatan i Drottninghög efter att ett storbråk utbrutit på platsen.

När personalen kom till platsen anträffades först en man skadad, men senare hittades flera skadade i närområdet. Samtliga misstänktes ha utsatts för grovt våld.

Klockan 01.45 meddelade sedan polisen att ytterligare en person som utsatts för grovt våld hittats, och att personen avlidit av sina skador.

– Mannen som avlidit har utsatts för grovt våld, vad det är för typ av våld vet vi inte förrän rättsläkare har sagt sitt, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson.

Under morgonen har avspärrningarna på Drottninghög plockats bort men polispatruller kommer att finnas kvar i området.

– Patruller kommer att finnas på plats för att skapa trygghet men också för att kunna prata med människorna i området. Om någon har tips, känner sig rädd eller bara vill prata ska polisen finnas där, säger Emanuelsson.

Dock är avspärrningarna utanför akuten till Helsingborgs lasarett fortfarande kvar.

– Det stämmer, Avspärrningarna och polis resurser finns fortfarande kvar där, säger hon.

Har det funnits påtryckningar som kräver dessa avspärrningar?

– Nej, detta är en rutinmässig åtgärd för att sjukhuspersonalen ska kunna arbeta säkert, lugnt och tryggt. De finns även där om det skulle komma många anhöriga och för att det inte ska vara något stök, säger pressinformatören.

Polisen skriver på sin Facebooksida att man eventuellt kommer att göra dörrknackningar i området på Drottninghög under dagen, de säger även att polisens husbil kan komma att vara på plats. Lägg där till patrullerande polis i området samt polispatruller som finns vid akuten.

Har ni tillräckligt med personal?

– Som det ser ut nu klarar vi oss på de resurser vi har. Under natten hade vi uppbackning från Malmö med bland annat insatsstyrkan, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen rapporterade också under natten på att en man född 1999 har blivit anhållen av åklagare misstänkt för mord. Om detta säger Åsa Emanuelsson följande under morgonen:

– Vilka uppgifter vi har ligger om personen som blivit anhållen och vad som orsakat anhållanden vet jag inte i nuläget, säger hon.

Relaterade artiklar