Poäng i comebacken för Dahlstedt: "Skönt att den gick in"

Kalmar HC närmade sig serieledande Nybro efter vinst mot Helsingborg.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det blev aldrig spännande när Kalmar HC tog emot Helsingborgs HC inför ett fullsatt Iffehallen. Hemmalaget ångade på från start och släppte aldrig greppet om matchen. 1-0 och 2-0 kom redan i inledningen av första perioden. När fjolårets poängkung och Linus Dahlstedt satte 4-0 till HC efter cirka 30 minuters spel var det hela över. Slutresultatet skrevs till 5-0.

– Ja det var skönt att vinna i dag. Vi var snäppet vassare hela matchen mycket tack vare att vi fick en riktigt bra start. I tredje malde vi ner de och Helsingborg orkade inte, säger Dahlstedt som gjorde comeback.

Förra säsongens poängkung i Kalmar HC, Linus Dahlstedt, har fått stora delar av säsongen förstörd på grund av skador. I höstas fick forwarden lägga sig på operationsbordet för att råda bot med problemet. Under söndagen var han tillbaka i spel.

– Jag tycker det gick hyfsat ändå. Det strulade lite med skridskoåkningen och tekniken men annars var det helt okej, säger han.

Du fick göra mål i din comeback.

– Ja det var skönt att den gick in. Jag såg att backarna stod brett och fick ögonkontakt med Oikarinen. Jarko slog sedan en riktigt bra pass och jag försökte bara få den i bortre, säger han.

Tre poäng på kontot och Nybro förlorade. Ni närmare er.

– Vi fokuserar på vårt spel. Vi har allt i egna händer, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar