"Plusmeny" när Barnens dag återvänder till Helsingborg

Foto: Barnens dag/Pressbild

Det blir återigen en busig sommar för hela familjen.

delningar

Barnens dag har varit ett inslag i Sverige ända sedan 1800-talet. Syftet har varit att stärka barns sommarminen, oavsett klasstillhörighet. Arrangemanget ska alltså vara lika för alla – även ur de ekonomiska aspekterna. Därför har Barnens dag alltid varit känt för sitt stora innehåll till ett lågt pris.

I dag är det event- och marketingbolaget Bli Sedd som anordnar Barnens dag. Robert Kinnander, delägare i Bli Sedd, menar att bolaget ser glädjen hos barnen framför den ekonomiska vinningen i det hela.

– För oss handlar det om att kunna skapa minnen och glädjen hos barn och familjer. Vi anser att det blivit allt viktigare i dag, inte minst på grund av den uppkopplade värld vi lever i. Under de här dagarna får barn och vuxna chans till att umgås, och skapa ett minne för livet. Det är det som driver oss till att göra de här evenemangen, säger han.

Den 15 och 16 juni är det helsingborgarnas tur att få skapa ett minne för livet. Då kommer Barnens dag till Sundspärlan, där eventbolaget i år valt att förlägga evenemanget.

– Vårt program är ihopsatt för att passa alla åldrar. I år har vi satt ihop en riktigt plusmeny. Bland annat kommer Legos eventteam på besök och tar med sig duplo, lego och tekniklego. Vi har också Egmont Publisher som tar med sig Kärnansortimentet, maskotar i Bamse och Lova, Greta Gris och Paw Patrol. Som sagt, vi jagar mer aktiviteter än pengar, säger Robert Kinnander när han presenterar ett urval av aktiviteterna som väntar.

Utöver "meet and greet" och pyssel väntar också en hel del musik och dans. I år väntar också livslevande Pippi Långstrump som kommer på besök.

– Pippi kommer och sjunger allsång. Det blir en skön stämning där hon går omkring i publikhavet. Vi har inte släppt våra alla artister än, utan de kommer att släppas här efter hand, avslutar Robert Kinnander.

Barnens dag arrangeras i år även i Halmstad den 1 och 2 juni samt i Floda den 6 juni.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar