Planerna: Helsingborgs pendlarparkeringar utökas

Genrebild: Mostphotos.

Intresset för att ställa bilen vid tågstationerna ökar.

delningar

Det blir allt mer populärt att ställa bilen vid en pendlarparkering och ta tåget in till city. Helsingborgs stad planerar därför för att ytterligare utöka pendlarparkeringarna vid Ramlösa station och Rydebäck station.

Kring Helsingborg finns pendlarparkeringar, så kallade Park & ride, vid samtliga tågstationer. Här kan den som vill parkera bilen och fortsätta sin resa med kollektivtrafiken. Två av de större pendlarparkeringarna är Ramlösa station och Rydebäck station. Här ökar beläggningen stadigt och för att möta efterfrågan planerar staden att utöka pendlarparkeringarna vid de två stationerna.

– Vi ser att pendlarparkeringarna fylls på alltmer. Utifrån dagens läge planerar vi en fördubbling av kapaciteten vid Ramlösa och Rydebäcks station för att ge fler möjligheten att ta sig till city på ett lätt och effektivt sätt, säger Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Vid Ramlösa station utökas parkeringsmöjligheterna både väster och öster om stationstorget. I Rydebäck utökar vi med en parkering på den östra sidan av stationen. De nya parkeringsytorna ska anläggas under 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar