Laddar

Per-Ola Ljung inför HIF-Öster: ”Finns en del frågor”

På söndag får HIF äntligen genomföra sin premiär för 2018.

delningar

Efter förra helgens antiklimax med inställd match är HIF-spelarna och Per-Ola Ljung redo för premiärmatch hemma på Olympia och det är Öster som står för motståndet.

– Då var det snopet. Halmstad kommun var först ut men nu har ju nästan alla flyttat matcherna. Det som jag däremot är stolt över är att vi visar proffsighet i att vi ska hitta ett datum för matchen. Halmstad mot HIF är en av säsongens största och det är klart att vi ska ge alla fansen den, säger Per-Ola Ljung.

Under fredagen var det en full trupp för utom gipsade Johan Persson som tränade. Dock finns det en del små frågetecken inför söndagens match.

– Det har blivit en vardag i hur vi jobbar med vissa spelare och att vissa tränar mer än andra hela tiden. Det är inga konstigheter för oss, säger Ljung.

Är du orolig för någon inför matchen?

– Jag är inte den personen som blir orolig men absolut finns det en del frågor kring Randrup och hans knä, Dahlberg som varit sjuk och Bjarnarsson gamla skavanker, säger huvudtränaren.

Det var mycket matchspel på Olympias gräsplan och med på planen fanns nyförvärvet Rasmus Rosenqvist samt ett antal juniorer. Efter första träningen var huvudtränaren nöjd med sitt nyförvärv.

– Han är spännande och jag hade gärna haft honom här ännu längre men det ser bra ut. Som du hör kommer vi att behöva honom, säger Ljung.

Att flera av spelarna är duktigt spelsugna går inte att ta miste på. Även Per–Ola Ljung lyser upp när han får frågan hur sugen han är på premiären.

– Det ser man såklart framemot jättemycket. Det ska bli härligt att fightas i 30 omgångar och till höst vet vi hur det gick, säger han.

Är kostymen framplockad och skjortan struken?

– Shit, det har jag inte ens tänkt på, det var tur du sa det. Jag får åka hem och damma av den nu, avslutar Per-Ola Ljung.

Relaterade artiklar