Laddar

Paradressyr till SM-veckan – hemmaryttaren: ”Jag siktar på medalj”

Nu gör Paradressyren inträde i SM-veckan.

delningar

Paradressyr är handikappidrott där dressyrryttarna har någon form av funktionsnedsättning. Ryttarnas funktionsnedsättningen delas in i fem olika grader efter vilken kroppslig förmåga ryttaren har.

Hanna Murray är Paradressyrryttaren från Rydebäck som av slump och ömmande hälsenor fick reda på att hon har en neurologisk sjukdom oh att hon aldrig kommer blir frisk.

Efter flera år där hon gett upp drömmen om att kunna rida igen ska tjejen från Rydebäck nu få rida SM i grad tre på hemmaplan för andra året i rad. Murray som allt som oftast är på strålande humör är något nedstämd och mörbultad när 24Helsingborg når henne.

– Jag trillade av i helgen och jag tror att jag har fått hjärnskakning. Jag har huvudvärk och ont i ryggen, säger Hanna Murray.

Något som däremot genast får henne på bättre humör är när hon nås av nyheten att paradressyren blir en officiell tävlingsgren i SM-veckan och att det är hennes hemmaklubb Viarps kör- och ridklubb som är arrangörer.

– Det visste jag sen innan. Men det är bra och kul såklart, säger hon.

Hemmaryttaren gläds åt att handikappidrotten får större uppmärksamhet.

– All uppmärksamhet för sporten är bra.

Inför förra årets mästerskap var hennes egen häst El Mazarron även kallad ”Mackan” skadad och Murray tvingades att i sista sekund låna en häst. Trots det lyckades hon vinna en bronsmedalj. Nu är Mackan frisk och Murray vill ha mer.

– Jag vill komma minst lika långt som förra året. Då blev jag trea så nu siktar jag på en andraplats, säger Murray.

 

Hanna Murray tillsammans med sin höst El Mazarron. Foto: Privat.

Relaterade artiklar