Oroligheter och misshandel efter Skånederby

Matchen avbröts tillfälligt efter att glasflaskor kastats in på planen. Foto: LUDVIG THUNMAN, BILDBYRÅN.

Elva personer omhändertogs och en person greps av polis.

delningar

I samband med matchen mellan Helsingborgs IF och Malmö FF på Olympia rapporterar polisen om en rad incidenter.

Under MFF:s marsch till Olympia kastades så kallade "bangers" ut från kön. En person omhändertogs vid insläppet till arenan misstänkt för skadegörelse.

Under HIF:s marsch kastades glas mot polisen. Vid insläppet blev fyra supportrar omhändertagna efter att bråk uppstått. Innan matchens start tändes ett femtiotal bengaler på den sidan inne på Olympia där Malmös supportrar fanns.

Polisen uppger även att arrangören hittade cirka 80 rökfacklor i ett utrymme på arenan innan matchen. Fyndet ska till stor del bidragit till att matchen kunde genomföras utan större avbrott.

Efter matchen blev en person misshandlad vid Knutpunkten och fick vård av ambulanssjukvård. En person är gripen, misstänkt för misshandeln. I centrala Helsingborg uppstod oroligheter när delar av HIF-supportrarna vid upprepade tillfällen försökte att nå MFF-supportrarna.

Totalt har elva personer omhändertagits, en person är gripen av polis och en anmälan om tillträdesförbud har upprättats.

– I stort gick kommenderingen som planerat där man tagit höjd för ordningsstörningar och vårt arbete för att fotbollsmatcher ska vara ett välkomnande och en positiv upplevelse fortsätter oförtrutet, skriver polisen på sin hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.