Nytt café öppnar i centrum: "Ett mysigt hängställe"

Hanna Bergström och hennes sambo William Styrlander öppnar nytt café på Bruksgatan. Foton: Privat

Närproducerat och hållbart står i fokus när det nya caféet slår upp dörrarna.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I början av maj öppnar ett nytt café på Bruksgatan i Helsingborg. Det är 25-åriga Hanna Bergström och hennes sambo William Styrlander, några av initiativtagarna till Matkooperativet, som tillsammans slår upp dörrarna till Bruket kaffebar.

– Det har varit en grej som alltid har funnits hos mig. Sedan jag var liten har det varit min största dröm att ha ett café. William är väldigt entreprenörsmässigt lagd och sedan vi flyttade hit har vi pratat om vad man skulle kunna starta. Så nu får han starta upp och driva en verksamhet och jag får ett café, säger Hanna Bergström.

Exakt vilket datum som de kommer att öppna är inte klart, men om allt går som det ska kommer helsingborgarna kunna besöka Bruket kaffebar någon gång under första veckan i maj.

– Det har blivit mycket byggande och fixande. Vi hade turen att lokalen var nyrenoverad, men den var helt tom. Det har blivit en hel del byggande för att fylla den som vi vill att den ska bli. För oss är det viktigt att man ska känna sig som hemma. Man ska kunna slappna av, äta och dricka gott och ta en paus från vardagen.

Bruket kaffebar kommer att erbjuda olika sorters drycker som kaffe och varm choklad. Det kommer också gå att köpa frukost, enklare luncher och fika. Tanken är att så mycket som möjligt av det som serveras ska vara närproducerat och ekologiskt.

– Man kommer kunna smaka på vad Skåne har att erbjuda precis just nu. Det kommer vara både säsongsbaserat och lokalt. Vårt mål är att ha så mycket ekologiskt som det går, säger Hanna Bergström.

Caféet kommer att ha plats för 16-17 personer inomhus och ytterligare ett par utomhus.

– Sen är det ju så att finns det hjärterum så finns det sjärterum. Det är inte jättestort men det är lite den känslan vi vill åt. Det ska vara ett mysigt hängställe.

Trots att det är ett par veckor till öppning har det redan kommit in mycket positiv respons från allmänheten.

– Vi har blivit så positivt överraskade. Vi har knappt gått ut med vad vi ska göra men redan nu är folk superpositiva. Vi har redan fått in en bordsbokning men vi har inte släppt menyn ännu. Det känns som att folk vill ha ett sådant här ställe.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar