Laddar

Nya polishundens hjälteinsats – grep beväpnad gärningsman

Den misstänkte försökte smita och gömma sig i buske men lyckades inte överlista polisens nyanställde.

delningar

Den senaste tiden har antalet kapellskärningar ökat i Skåneområdet.

Den vanligaste formen av den här typen av brott är så kallade kapellskärningar, där kapellet på lastbilar skärs sönder. Men det är även vanligt att gärniingsmannen helt enkelt öppnar dörrarna bak och tar sig in i lastbilen.

En plats som är populär för förövarna är bensinmackarna i Glumslöv. Antingen i norrgående eller södergående riktning längs med E6:an.

Under natten var det just en sådan situation men tack vare strålande polisarbete från en nyrekryterad polishund kunde en misstänkt gärningsman gripas.

– Glumslöv är ett vanligt ställe för kapellskärningar, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson.

Det var under onsdagsnatten som en lastbilschaufför kom på en misstänkt gärningsman på bar gärning när han försökte ta sig in i lastbilen genom att rycka och slita i handtagen bak på lastbilen.

Chauffören frågade då på vad mannen höll på med, då lämnade gärningsmannen lastbilen och försvann in bakom en annan lastbil. Den drabbade chauffören följde efter varpå gärningsmannen vände sig om och började vifta med ett vasst knivliknande föremål.

– Föraren inser allvaret och backar tillbaka för att sedan hoppa in i sin hytt och larmar polisen, säger Åsa Emanuelsson.

En polispatrull och en hundpatrull var snabbt på plats i Glumslöv men då var den misstänkte försvunnen.

Nordvästra Skånes hundpatrull har den senaste tiden utökats med flera nya tjänstehundar och det var en av de nyanställda hundarna som släpptes i jakten på gärningsmannen.

– Efter ett långt sök över både väg och järnväg hittar hunden gärningsmannen gömd i en buske. Polisen kommer då ifatt hunden och kan gripa den misstänkte.

Är gärningsmannen känd av polisen sedan tidigare? 

– Nej. Han är av helt okänd identitet i nuläget, säger Emanuelsson.

Gärningsmannen är misstänkt för försök till stöld och olaga hot. Tack vare den nye polishundens mycket väl genomförda arbete kunde förövaren gripas och förhöras.

– Förhoppningsvis har vi fått den här misstänkte till att sluta med detta tack vare hunden, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson.

Relaterade artiklar