Laddar

Ny restaurang till havs – för ungdomar

En nyöppning med nytt koncept ska locka ungdomarna till att tura mellan Helsingborg och Helsingör.

delningar

Snart finns det ytterligare en restaurang på sundet. Färjan Hamlets restaurang ska öppna upp på nytt med ett koncept som ska locka ungdomarna att hålla traditionen vid liv.

Om drygt två veckor i början på februari slås dörrarna till den nya restaurangen upp. Den är tänkt att komplettera befintliga restaurangen Waves på systerfartyget Aurora. Rederiet vill prova ett nytt sätt för att locka till sig en annan målgrupp.

– Vi vänder oss till en yngre målgrupp och affärsrelaterade gäster. Det ska vara en varm och mysig atmosfär, lite loungestämning. Restaurangen på Hamlet är mindre än på de andra båtarna vilket göra att det blir en annorlunda atmosfär, säger Johan Röstin, VD på HH-ferries

Bakgrunden till nyöppningen kommer ifrån rederiets nya VD.

– Jag ville att vi skulle skulle segla mer med Hamlet. Alltså ha henne i drift fler timmar, säger han.

Rederiets önskan med förändringen är att hitta charmen med att tura som förr, samt att få tillbaka stamgäster och locka in en ny generation.

– På 80-talet när jag själv var ung var det inne att tura. Sen gjorde de nya båtarna att det tappade charmen. Nu vill vi få hit ungdomarna igen på olika sätt, säger Johan Röstin.

På restaurangens nya meny kommer det stå klassisk bistromat med modern twist.

– Det kommer även att finnas vegetariska och veganska alternativ. Det kommer även vara närproducerat från både Helsingborg och Helsingör, säger han.

Ett nytt event som kan bli återkommande ägde rum under torsdagskvällen.

– Då hade vi ett VIP-evenemang och då serverades det endast öl som kommer ifrån Helsingborg, säger Röstin.

Relaterade artiklar