Ny matnod i Helsingborg – utlämning av e-handlat mat

Snart slår Oxhallen matnod upp portarna i Helsingborg.

delningar

Nu till helgen öppnar uthämtningsplatsen för lokal mat – helt utan mellanhänder. Från den 16 juni kommer konsumenter kunna hämta ut lokal mat varje lördag som beställts via e-handlaren Local Food, som också kommer släppa en egen app senare i juni.

Under lördagens premiär kan besökarna bland annat provsmaka av viltprodukter, honung och ekologisk kyckling. Det bjuds även på jazzmusik också kommer grundaren Albin Ponnert att berätta mer om projektet.

I dag finns det ett hundratal utlämningsplatser runt om i Sverige och ett flertal under uppstart även i andra länder.

-  Mat är superviktigt. Hur och vad vi äter kommer vara helt avgörande för hur våra samhällen utvecklas och kraven på insyn och direktkontakt med både produkter och producenterna blir alltmer relevant för allt fler, säger Albin Ponnert, i ett pressmeddelande.

Oxhallen har en historia av att satsa på lokal mat och ser hur man med att bli utlämningsplats för lokal mat kan fortsätta sin profilering mot att bli ett nav för den lokala maten i området.

- Vi har följt utvecklingen sedan starten av Bygdens Saluhall och tycker det känns jättespännande som modell, så för oss känns det väldigt kul att kunna erbjuda lokalerna till denna nya och intressant försäljningsform, säger Cina som är med och driver Oxhallen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar