Laddar

Nu tänds Drömljus upp i Helsingborg

Nu ska Helsingborg lysas upp i vintermörkret.

delningar

Mellan den 9 till 18 februari kommer den spektakulär ljusshowen som går under namnet Drömljus inta Helsingborg och lysa upp i vintermörkret. Flera av installationer som sätts upp, kommer även finnas kvar permanent efter evenemanget.

– Genom kreativ ljussättning lyfter vi fram byggnader, parker och torg på ett helt nytt sätt. Staden behöver leva dygnet runt och det är speciellt roligt att så många av Drömljus installationer lever kvar efter evenemanget, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare.

Här är några andra installationer som kommer bli permanenta:

Bumling. Ateljé Lyktans ikoniska Bumling i XXXL utförande. Åtta bumlingar kommer att ingå i den permanenta ljussättningen av Mäster Palms plats.

Levi Jacobs. Under Drömljus ljussätter vi grafittikonstnären Levi Jacobs konstverk på Studenthemmets fasad på Bryggaregatan. Denna ljussättning kompletterar Helsingborgshem med en permanent installation med färg, form och ljus på fastighetens innergård.

M&M. Ny permanent ljussättning i de båda tunnlarna under Malmöleden.

Björkarnas grönska. En permanent installation förvandlar den grå betongmiljön i Campustunneln till ett grönskande björkvalv. Ett samarbete med Campus studenter.

Järnvägsgatan. Längs en del av stadens paradgata stoltserar nu 12 meter höga gatlampor i historisk design men med modern, avancerad ljusteknik. När ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan är helt klar pryder de höga gatlamporna hela sträckan från Gasverksgatan i söder till Konserthuset i norr.

Kejsarinnans nya kläder. Wihlborgs fastigheter AB gör en insats för stadens ljus genom att installera en permanent ljussättning av Moder Svea och gudarna Neptunus och Merkurius på taket på den mäktiga fastigheten Svea 7 på Järnvägsgatan.

Mer information om Drömljus hittar ni här!

 

 

Relaterade artiklar