Laddar

Night run kommer till Helsingborg

I sommar finns möjligheten att springa ytterligare ett lopp i sundets pärla.

delningar

Helsingborg är redan en stor löparstad med flera lopp, bland annat, Springtime och Helsingborg Marathon. Nu till sommaren kommer ytterligare ett lopp att springa.

Mitt under pågående SM-vecka i Helsingborg och Landskrona, den 6 juli, går Helsingborg Night run av stapeln.

Men det blir löpning på kvällstid. Starten för det fem kilometer långa loppet går så sent som klockan 22.30 på kvällen.

– Det är gött med en sommarkväll och när vi har SM-veckan här så passade det perfekt. Tänk strandpromenaden med solnedgången. Det känns helt rätt, säger Erik Alnervik hos arrangören Helsingborg Marathon till HD.

Loppet sträcka kommer att vara på samma femkilometersbana som där SM-tävlingarna i 100 kilometer kommer att avgöras. Tanken är även att det ska bli aktiviteter längs med loppet och målet är att nå 1 000 löpare.

– Det är något helt annat än till exempel ett maraton. Här är det upplevelsen och festen man ska vara med på. visst finns det möjlighet att springa ett riktigt snabbt femkilometerslopp, men det är inte vårt mål utan vi vill ha dit folket, säger Alnervik.

Därför finns det även en löpning utan tidtagning.

– På ett maraton får man nog ändå kalla sig löpare för att ge sig på det. På Night run kan man komma på det tio minuter innan, sticka till Gröningen och bara hänga på. Man kan gå, springa eller dansa runt om man vill.

 

Relaterade artiklar