Mobiljätte höjer priserna: "Det drabbar särskilt..."

Genrefoto: Arkiv.

Snart höjer operatören priset med över 60 procent för flertalet kunder.

13 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Från och med den 1 april 2019 höjer Telia abonnemangsavgifterna för kunder med fasta telefoner. Höjningen, 124 kronor per månad, är en ökning med över 60 procent.

Det var för lite mer än ett år sedan företaget senast höjde sina priser. Då ökade priset för fast telefoni med 24 procent.

– Det drabbar särskilt de äldsta med riktigt låga pensioner, sade Lisbeth Staaf Igelström, på Pensionärernas riksorganisation (PRO) tidigare till TT.

Den här gången när abonnemangspriset går upp från 205 kronor till 329 kronor, försvarar företaget höjningen med att alla samtal nu ingår. Man hävdar att prishöjningen inte beror på att man vill tjäna mer pengar, utan att möta kundernas efterfrågan.

– Bakgrunden är att vi ser att många kunder, särskilt äldre personer, varit oroliga. De vet inte hur mycket de har ringt och har svårt att hålla koll på det. Nu behöver de inte tänka på det utan nu är det samma avgift för alla, säger Inger Gunterberg på Telias pressavdelning till Dagens Nyheter.

Tidigare har Telia erbjudit olika prisplaner utöver grundavgiften på 205 kronor. Nu ändrar man alltså så att en och samma avgift gäller för alla. För de kunder som tidigare har haft det dyraste paketet kommer förändringen innebära en månadssänkning. Men för de allra flesta kunder blir det dyrare från och med april.

Kunder med telefon via bredband samt ip-telefoni påverkas inte av prishöjningarna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar