Laddar

Mittfältare lämnar HIF för konkurrent

Han har haft knapert med speltid. Nu står det klart att Alexander Achinioti-Jönsson lämnar Helsingborgs IF.

delningar

Mittfältaren Alexander Achinioti-Jönsson lämnar HIF för spel i IFK Värnamo. Achinioti-Jönsson kom till HIF som 16-åring från Hittarp, och har tillhört a-truppen sedan 2014. Nu fortsätter han karriären på annat håll.

–  Han har gjort bra insatser och lämnat avtryck men inte lyckats spela till sig en fast plats. Han är fortfarande ung och kommer att utvecklas, därför är det viktigt att han får komma till ett lag där han får spela. Han är HIF:are, har varit det länge och kommer att vara det länge. Han kommer alltid vara välkommen till detta gänget, säger P-O Ljung i ett pressmeddelande.

Achnioti Jönsson:

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått representera HIF under de senaste fem och ett halvt åren. Jag har växt mycket som person både på och utanför planen. Givetvis vill jag tacka alla spelare, tränare och anställda som varit i klubben under min tid här och önskar samtliga ett stort lycka till. Jag hoppas att klubben tar sig tillbaka dit man hör hemma och att jag någon gång i framtiden får ta på mig den rödblåa dressen igen, säger Achnioti-Jönsson.

Totalt gjorde Achinioti-Jönsson 48 framträdanden i HIF-tröjan.

Texten uppdateras.

Relaterade artiklar